RVD / Kon. Huis nr. 71: Prinses Laurentien - Leesvertelwedstrijd dove kinderen

Rijksvoorlichtingsdienst

Persbericht

Prinses laurentien bij finale leesvertelwedstrijd dove kinderen

Hare Koninklijk Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden is zaterdagmiddag 14 april aanwezig bij de finale van de 10e Nationale Leesvertelwedstrijd in het theater De Meervaart te Amsterdam. Prinses Laurentien woont de finale bij en overhandigt de prijzen aan de winnaars van de voorleeswedstrijd voor dove kinderen.

De Nationale Leesvertelwedstrijd wordt georganiseerd door de Stichting Woord & Gebaar en kan vergeleken worden met de traditionele Nationale Voorleeswedstrijd die jaarlijks plaatsvindt. Deze leesvertelwedstrijd is bedoeld voor dove kinderen. Aan de finale nemen zes kinderen deel uit de groepen 7 en 8 van de basisschool. Deze kinderen zijn geselecteerd tijdens de voorrondes op de zes dovenscholen in Nederland. De deelnemers vertellen een stukje uit een favoriet boek na in de Nederlandse Gebarentaal, de voertaal van Nederlandse doven.

Met de leesvertelwedstrijd wil de Stichting het lezen van jeugdliteratuur door dove kinderen bevorderen. Dit is nodig omdat veel dove kinderen en volwassenen het lezen van de Nederlandse taal en (jeugd-)literatuur een moeizame aangelegenheid vinden. Daarnaast biedt de wedstrijd de mogelijkheid om leeservaringen uit te wisselen en wordt de vertelkunst in de Nederlandse Gebarentaal gestimuleerd.

Noot voor redacties (