Ingezonden persbericht


Nijmegen, 30 maart 2007

Persbericht

Museumweekend in het Natuurmuseum

Tijdens het Nationale Museumweekend op zaterdag 14 en zondag 15 april organiseert het Natuurmuseum Nijmegen activiteiten in het teken van het landelijke thema 'De Kunst van het Waarnemen'. Naar aanleiding van de uilententoonstelling Bij Nacht en Ontij zijn er speciale activiteiten die te maken hebben met het bijzondere waarnemingsvermogen van uilen. Tijdens het Nationaal Museumweekend is het Natuurmuseum Nijmegen geopend op zaterdag én zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Bezoekers hebben dit weekend 50% korting op de entreeprijs.

Wat is het verschil tussen de veren van roofvogels en die van uilen? Met een spel kunnen bezoekers hun opgedane kennis testen. Bekijk de kleur van de pupil van een uil en vergelijk die met de kleur van je eigen ogen. In een donker tentje kun je met een zaklamp kijken naar het vergroten en verkleinen van je eigen pupil. Uilen kunnen hun kop driekwart ronddraaien. Test in een grote ring hoe ver jij jouw hoofd kunt draaien!

Tevens vertoont het Natuurmuseum Nijmegen tijdens het Museumweekend op een groot scherm live beelden van broedende kerkuilen, slechtvalken en zeearenden. De slechtvalk broedt al enige tijd op de schoorsteen van elektriciteitscentrale Electrabel in Nijmegen. Ook een broedende zeearend in de Oostvaardersplassen is te zien. Deze spectaculaire roofvogel wordt ook met enige regelmaat in het Gelderse rivierengebied waargenomen.

Verder is in het museum de kleutertentoonstelling Gestipt en Gestreept te bezoeken. Liefhebbers van natuurfotografie komen aan hun trekken in de foto-expositie In de ban van de steenuil van Pauline van Marle.

Het Natuurmuseum Nijmegen is gevestigd in de Gerard Noodtstraat 121 te Nijmegen, telefoon 024 - 3297070. Bezoekers hebben dit weekend 50% korting op de normale entreeprijs. De normale entree voor volwassenen bedraagt ¤ 3,- en ¤ 1,50 voor kinderen. Museumkaart gratis. Kijk ook op www.natuurmuseum.nl.

Voor redactie: voor meer informatie of foto's kunt u contact opnemen met pr-medewerker Maarten van de Ven, telefoon 024 - 3297070 of via pr@natuurmuseum.nl.

--------------------------------------------
Natuurmuseum Nijmegen
Gerard Noodtstraat 121 Nijmegen
6511 ST Nijmegen
Tel. 024 - 3297070
pr@natuurmuseum.nl
www.natuurmuseum.nl