Museumweekend


Persbericht Zaandam, 14 maart 2007

Objecten waarnemen in het Zaans Museum
Museumweekend op 14 en 15 april, gratis entree

Op zaterdag 14 en zondag 15 april vindt het nationale Museumweekend plaats. Thema van het weekend is de 'Kunst van het Waarnemen'. In het Zaans Museum krijgen de bezoekers een loep mee en kunnen ze zelf een aantal bijzondere objecten bekijken die het museum heeft geselecteerd. De objecten zijn het schilderij over de walvisvangst van A.V. Salm (1750 - 1799), een knipsel van Neeltje Prijs (1845) dat zij maakte naar aanleiding van een rondreis die Koning Willem II met zijn echtgenoot Anna Paulowna door Nederland maakte en het object Molinos de Viento van Enric AdserĂ  Riba uit 2004.

Op zondag 15 april is er een museumgids aanwezig, onder wiens leiding de objecten nader belicht worden. Het borduurwerk 'Souvenir de ma Jeunesse' van Gerardina van der Stadt staat centraal en wordt speciaal voor deze gelegenheid uit het depot gehaald. Het handwerk van van der Stadt is goed bewaard gebleven en een uniek voorbeeld van 19de eeuws borduurwerk.

Programma
Zaterdag 14 april 11.00 - 15.00 uur
Bezoekers kunnen op eigen gelegenheid met een loep objecten in het museum waarnemen

Zondag 15 april 12.00 en 14.00 uur rondleiding
Onder begeleiding van een museumgids rondleiding en uitleg over vier speciale objecten


---

----------------------------------
Algemene informatie Zaans Museum:
Bezoekadres: Schansend 7, Zaandam. E-mail info@zaanseschans-museum.nl. www.zaansmuseum.nl
Openingstijden : maandag t/m zondag 09.00 - 17.00 uur. Toegangsprijzen: volwassenen E 4,50, kinderen tot en met 17 jaar gratis, CJP/65+ E 2,70
Parkeertarieven: E 6,50 per dag. Komt u met de auto en bezoekt u regelmatig het Zaans Museum, dan is het voor inwoners van Zaanstad, Wormerland en Oostzaan erg voordelig om een parkeerjaarkaart aan te schaffen.

---

--------------------------------------------