Museumweekend


Op zaterdag 14 en zondag 15 april 2007 worden bezoekers aan museum Bronbeek op al hun zintuigen aangesproken. In dit Nationaal Museumweekend kan het hele gezin tussen 10.00 en 17.00 uur gratis deelnemen aan eenmalige activiteiten rond 'De kunst van het waarnemen'

Speciale activiteiten

De activiteiten zijn erop gericht zowel volwassenen als kinderen via al hun zintuigen indrukken te geven van het vroegere Nederlands Indië en het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger (KNIL).

Zo kan men op eigen gelegenheid op expeditie gaan, waarbij men, letterlijk en figuurlijk, in aanraking komt met muziek, eten, kleding en wapens.

Wie liever met een rondleider het museum en het landgoed wil verkennen is ook welkom. De gids zal mensen daarbij uitdagen om beter naar de dingen te kijken dan gewoonlijk en zo zelf ontdekkingen te doen.

De groep Kusuma Budaya bespeelt de gamelan, een Javaanse orkestopstelling; toehoorders krijgen daarbij uitleg over hoe men deze inheemse muziek beluistert.

In het Indisch restaurant Kumpulan kan men tegen geringe betaling Indische hapjes en drankjes proeven.

Voor kinderen van 8 t/m 12 jaar is er een expeditie over het landgoed Bronbeek; met hulp van een kaart onderzoeken ze onbekende plekken en verborgen beelden op het landgoed.

Ook aan kleuters tot 7 jaar is gedacht. Zij kunnen wegdromen bij een Indisch verhaaltje, een liedje zingen en proeven van lekkernijen.

Adres: Velperweg 147, Arnhem - (026) 376 35 55 - www.bronbeek.nl