Museumweekend


MUSEUMWEEKEND
De Kunst van het Waarnemen

Onder het motto De Kunst van het Waarnemen organiseren de Nederlandse musea op 14 en 15 april 2007 het Museumweekend. Vorig jaar bezochten veel mensen het Weerter museum tijdens het weekend. Ook dit jaar organiseert het museum activiteiten. Op zondag 15 april vertelt Karel Kurstjes over zijn keramisch werk en neemt Bachkenner Jan van Dongen u mee door de tentoonstelling Passie; Bach´s Matthäuspassion in 72 taferelen.

Dit jaar organiseert de Museumvereniging voor de 26ste keer het Museumweekend. Ieder voorjaar doen veel musea mee aan dit feestelijke weekend. Het Museumweekend heeft ieder jaar een thema waarmee een aspect uit het museale werkveld aandacht krijgt. Zo waren de thema's van voorgaande jaren: de kunst van het vertellen, genieten, verzamelen, bewaren en van het weten. Het Museumweekend van 2007 staat in het teken van De Kunst van het Waarnemen. Het waarnemen speelt een belangrijke rol in het spel tussen de bezoeker en de tentoongestelde voorwerpen.

De kunst van het Waarnemen
Bewust en met aandacht kan de bezoeker zijn zintuigen prikkelen en al het moois in zich opnemen tijdens de rondleiding door de tentoonstelling Passie; Bach´s Matthäuspassion in 72 taferelen. Bachkenner Jan van Dongen vertelt in het Jacob van Horne over het werk van Greet Boekholt. Aanvang 15.00 uur.
In de Tiendschuur toont Karel Kurstjens zijn keramisch werk met zijn bijzondere glazuren aan de waarnemer. Door een aangepast stookproces ontstaan kristallen op het glazuur die lijken op ijsbloemen op de ramen in de winter. Een leuke bijzonderheid is dat Kurstjes voorheen in het gebouw van De Tiendschuur woonden. Aanvang 14.00 uur.

Openingstijden en informatie
De activiteiten vinden plaats tijdens het Museumweekend op zondag 15 april in het Gemeentemuseum Weert, locatie De Tiendschuur, gevestigd aan de Recollectenstraat in Weert en locatie Jacob van Horne aan de Markt. De beide locaties zijn geopend van 14.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Voor meer informatie kan men terecht bij het museum, tel. (0495) 575474 of e-mail museumweert@planet.nl. Ook kunt u een bezoek brengen aan www.museumweert.nl.