Museumweekend


Informatiecentrum
MAR EN KLIF
OUDEMIRDUM

Persbericht

Tijdens Museumweekeinde Ruilbeurs planten en stekjes in MAR EN KLIF

OUDEMIRDUM - Op zaterdag 14 april as organiseert Informatiecentrum MAR EN KLIF in Oudemirdum een ruilmarkt voor planten en stekjes. Dit in het kader van het jaarlijkse Museumweekeinde.

Stekjes
Op zaterdagmiddag 8 april is vanaf 13:00 uur de Heemtuin open. Leden van de heemtuinclub van Mar en Klif staan dan klaar met allerlei stekjes en plantjes uit de heemtuin.
Wie met het klaar maken van de tuin plantmateriaal overhoudt zoals stekjes of zelfs hele planten kan naar Oudemirdum komen om ze te ruilen voor andere planten. De Heemtuingroep stelt ook eigen materiaal uit de tuin beschikbaar voor liefhebbers van planten uit de eigen streek. Mensen die zelf (nog) geen ruilmateriaal voor handen hebben, mogen ook langskomen; wie weet komen ze nog met een paar leuke plantjes thuis.
Het is een kleinschalig gebeuren en het is de bedoeling dat er zoveel mogelijk met gesloten beurs geruild wordt.
De Heemtuinwerkgroep bestaat uit een groep enthousiaste mensen die al jaren lang op vrijwillige basis de tuin bij het informatiecentrum onderhouden. De Heemtuin van MAR EN KLIF laat de vegetatie van Zuidwest-Friesland zien in al z'n variëteit. Er is een stukje met stinzenplanten, de vijver laat de 'natte' plantengroei zien en er is een droge 'heuvel' waar akkergewassen groeien. Ook is er een met klimop begroeide 'vleermuistoren'.

Op zowel de zaterdag als de zondag (van 13:00-17:00 uur) is het informatiecentrum gratis toegankelijk.

Einde persbericht....>Voor nadere informatie: H. Dijkstra 0514 571777 E- mail: info@marenklif.nl