Museumweekend


Kasteel Hoensbroek

Extra voordelig tijdens Museumweekend 14 en 15 april

Kasteel Hoensbroek is een van de mooiste en grootste kastelen van Nederland. Tijdens het Museumweekend betaalt jong en oud slechts de prijs van een kinderkaartje!

Avontuur voor jong en oud

In meer dan veertig kasteelvertrekken maak je een reis door de tijd. Ontdek de balzaal. Beklim de Middeleeuwse toren. Zoek de geheime kamer en bibber in de eeuwenoude kerker.

Het begon in 1250

De eerste vesting werd in 1250 gebouwd en is in de loop van de eeuwen uitgebreid. Het kasteel werd tot 1796 bewoond door de familie Hoen en heeft meer dan veertig prachtig ingerichte vertrekken. In de sfeer en inrichting kun je de invloeden van de verschillende tijdperken als de Middeleeuwen, de Renaissance en de Barok heel goed herkennen.

Ridders en prinsessen

Beklim de wenteltrappen in de 60 meter hoge middeleeuwse toren (met muren van drie meter dik). Bibber in de kerker en ga op zoek naar de geheime kamer. Waan jezelf ridder of prinses en maak een reis door de romantiek van de Middeleeuwen, de Renaissance en de Barok.

Op ontdekkingstocht

Doe mee aan een speurtocht of aan de familietocht (met echte schatkisten!). Of ontdek kasteel Hoensbroek met behulp van een rondleidingsboekje. Luister naar de spannende verhalen in de kerker en de geheime kamer.

Entree en openingstijden

Kasteel Hoensbroek is open van 10.00 tot 17.30 uur (kassa open tot 16.30 uur). Tijdens het museumweekend betaalt jong en oud slechts de prijs van een kinderkaartje E 3,50 per persoon, familietocht E 1,50 per gezin. Parkeren is gratis.

Klinkertstraat 118, Hoensbroek (gemeente Heerlen) Tel: 045 - 522 72 72 www.kasteelhoensbroek.nl