Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Buren, april 2007

Fortepiano in Buren

Op zaterdag 14 april klinkt het laatste concert in de serie met musici van het Sweelinck Barok Orkest uit Amsterdam. Het concert begint om 20 uur bij kaarslicht in de St Lambertuskerk in Buren. De musici treden op onder leiding van fortepianist Bart van Oort en topvioliste Lucy van Dael.

Verschillende solisten voeren drie klassieke pianoconcerten uit. Gespeeld wordt op de forte piano, uniek in Buren! Het programma bestaat uit een combinatie van bekende werken met meesterwerken van minder bekende meesters: CPE Bach en Mozart naast Benda. In hun tijd - de 2e helft van de 18e eeuw - werd de fortepiano voor het eerst gebouwd. Het is de voorloper van de piano. Door de muziek te spelen op de fortepiano wordt het publiek meegenomen naar de tijd en de mogelijkheden van weleer. Het geeft inzicht in de taal van Mozart en zijn tijdgenoten.

Bart van Oort is een fenomeen op de fortepiano. Hij speelt in binnen-en buitenland op grote podia. Lucy van Dael heeft haar positie als barokvioliste al lang bewezen. Zij was een van de oprichters van het Orkest van de 18e eeuw. Beiden geven regelmatig cursussen en workshops aan conservatoria over de hele wereld.

Losse kaarten a E 12,50 zijn te reserveren per email buren@myrealbox.com of te koop bij Betuwe Cadeau, Peperstraat 9, Buren.
Het concert begint om 20.00 uur. Voorafgaand aan het concert en in de pauze is er koffie en thee verkrijgbaar. De kerk is open vanaf 19.30 uur.

Het concert wordt georganiseerd door Muziek in Buren.

---------

Ingezonden persbericht