Ingezonden persbericht


3 april 2007

Museumweekend in Volkenkunde
14 en 15 april 2007

'De kunst van het waarnemen' is dit jaar het thema van het 26e Museumweekend en Museum Volkenkunde is weer van de partij. Op zaterdag 14 en zondag 15 april organiseert het museum een uitgebreid programma waarbij bezoekers alle zintuigen nodig hebben. Kijk en leer te zien. Vooral ruiken, proeven, luisteren en voelen staan dit weekend in Volkenkunde centraal. Gratis natuurlijk.

Ruiken en proeven: een tentoonstelling over ETEN
'ETEN- tradities, taboes en delicatessen', de grote tijdelijke tentoonstelling in Museum Volkenkunde, is een mooie aanleiding om de bezoekers tijdens het museumweekend kennis te laten maken met de culinaire geschiedenis van Mexico. Edoardo Ramos demonstreert hoe de tegenwoordig alom bekende maïstortilla's van origine worden gemaakt en belegt ze met o.a. quacomole en gemalen sprinkhanen. Uiteraard worden bezoekers uitgenodigd dit authentieke gerecht te proberen. Een bezoek aan de ETEN tentoonstelling toont de enorme hoeveelheid afwisselend kookgerei en bijzondere ingrediënten die er wereldwijd gebruikt worden. Voor kinderen is er een speciale ontdekkingstocht; met behulp van een gratis speurroute die ze na afloop om kunnen toveren in een handig doosje.

Luister en voel: de dans
Naast de activiteiten bij de ETEN tentoonstelling biedt het museum gedurende het museumweekend verschillende dansworkshops. Door goed te luisteren naar de instructie kunnen bezoekers zich de sierlijke Indonesische dansbewegingen eigen maken. Op zondag maakt de Indonesische dans plaats voor het ritme van de Zuid-Amerikaanse dans; Roberto Callisaya toont geïnteresseerden de basisbeginselen van de Boliviaanse dans.

Programma
Zaterdag 14 april
12.00-16.00 uur Inloopworkshops Indonesische dans 12.00-16.00 uur Demonstratie en proeverij Mexicaanse tortilla's maken

Zondag 15 april
12.00-16.00 uur Inloopworkshops Boliviaanse dans 12.00-16.00 uur Demonstratie en proeverij Mexicaanse tortilla's maken