Gemeente Drechterland

3-4-2007
Gratis compost
Zaterdag 14 april kunnen inwoners uit Drechterland gratis compost ophalen in Hem en Hoogkarspel. U kunt de compost in uw aanhanger of meegebrachte zak scheppen. De gemeente organiseert deze actie samen met HVCcompostering, die compost beschikbaar stelt. Hiermee wordt u beloond voor uw scheidingsgedrag.

Compost kan nuttig worden toegepast als bodemverbeteraar voor particulier en bedrijfsmatig gebruik. De bij HVC behorende composteringsinstallaties hebben baat bij de aanlevering van zuiver, niet verontreinigd groente-, fruit- en tuinafval (gft) zodat het goed en efficiënt tot compost kan worden verwerkt. Het product compost kan alleen van goede kwaliteit zijn wanneer mensen hun gft goed scheiden van hun restafval.

Efficiënte verwerking
Composteren is een goedkope manier van afvalverwerking en het gebruik van compost gaat verschraling van de bodem tegen. Compost houdt mineralen langer vast en verbetert de vochthuishouding van de bodem, waardoor ook minder meststoffen noodzakelijk zijn.

Op dit moment onderzoekt HVC actief de mogelijkheden om gft op te werken tot een brandstof. Gft als brandstof voor de toekomst. Nieuwe kansen die de waarde van gft-afval extra benadrukken voor nu én in de toekomst. Daarom blijft het belangrijk om uw afval te scheiden.

Waar en wanneer?
Zaterdag 14 april van 10.00 uur tot 14.00 uur kunt u terecht op onze gemeentelijke werkplaatsen. Zuiderkoggeweg 1 in Hem en Zuiderwijzend 7 in Hoogkarspel. Uiteraard zolang de voorraad strekt.
---