Gemeente Alkmaar


Dinsdag 3 april 2007

Gratis compost voor inwoners Alkmaar en Schermer

Inwoners van gemeente Alkmaar en gemeente Schermer krijgen via de gemeente Alkmaar gratis compost. Na legitimatie kunnen de inwoners zelf het compost in een meegebrachte aanhanger of zak scheppen op de gemeentewerf aan de Herculesstraat 71, Alkmaar. Belangstellenden moeten wel zelf een schep en zak(ken) meenemen. De gratis compost is een initiatief van de Huisvuilcentrale. Door middel van deze actie wil de Huisvuilcentrale het product compost en het belang van goede afvalscheiding onder de aandacht brengen.

Inwoners zijn zaterdag 14 april tussen 10.00 en 16.00 uur welkom op de gemeentewerf aan de Herculesstraat 71 (dus niet op de Afvalbrengplaats). Legitimatie is verplicht en mensen moeten hun eigen zak(ken) en schep meebrengen. Als ze met een aanhanger komen, is het handig om de bandenspanning te checken en een afdekzeiltje te regelen. Bedrijven krijgen geen compost mee.

Het is nu weer tijd om heerlijk in de tuin of op het balkon bezig te zijn. Compost is een prima middel om de grond in de tuin en/of bloembakken te verbeteren. En die compost kunnen inwoners van Alkmaar en Schermer zaterdag 14 april gratis ophalen! De aangeboden compost is van uitstekende kwaliteit en biedt goede (extra) voeding voor planten. De kwalitatief hoogwaardige compost is dan ook afkomstig uit de bij de Huisvuilcentrale behorende composteringsinstallaties. Het ontstaat alleen wanneer het door aangeboden groente- fruit- en tuinafval (gft) zuiver en niet verontreinigd is. Gebruikers van compost hebben dan ook zelf baat bij goede groente-, fruit- en tuinafvalscheiding!

Meer informatie: afdeling Communicatie, Chantal Kolleman, (072) 548 8986.


-----------------------

---- --