Gemeente Duiven


Start inschrijving en verkoop woningen De Ploen-Zuid Terp `Beuken'
---

Zaterdag 14 april a.s. start de inschrijving en verkoop van de woningen op terp 3 `Beuken' van woningbouwplan De Ploen-Zuid. Op deze dag is in het CCOG een verkoopmanifestatie van 10.00 uur tot 13.00 uur. Hebt u interesse, laat u dan uitgebreid informeren over het woningbouwplan, de woningen, de prijzen en de inschrijving. Inschrijvingstermijn van 14 tot en met 27 april 2007.

Woningbouwplan De Ploen-Zuid
De eerste fase van de nieuwe woonwijk bestaat uit drie terpen. Iedere terp is een klein en eigenzinnig woonbuurtje met een hoger gelegen, intieme brink en enkele rustige woonstraatjes. Elke terp heeft een eigen boomsoort. Tussen de terpen liggen lager gelegen open groenzones; de wadi's. Als erfafscheiding van alle woningen komen beuken- en ligusterhagen. Elke terp bestaat uit ongeveer veertig woningen: appartementen, rijen-, twee-onder-één-kap- en vrijstaande woningen. Huizen voor starters, senioren, singles en stellen, grote en kleine gezinnen.
afbeelding Terp "Beuken" De sfeer van de wijk doet denken aan tijden van vroeger. De woningen zélf voldoen natuurlijk aan de eisen van deze tijd. Kortom, de stijl van nu, het gevoel van toen.

Gefaseerde realisatie en verkoop
De plannen voor drie woonterpen in het eerste deel van De Ploen-Zuid zijn klaar.
De verkoop van terp 1 `Kastanjes' vond al eerder plaats begin juni 2006. Begin november 2006 was de verkoop van terp 2 `Linden'. Op beide terpen zijn nog enkele woningen te koop.
Inmiddels is gestart met de bouw van de eerste terp. Over enkele weken start ook de bouw van de tweede terp. Terp 3 `Beuken' is de laatste terp van de eerste fase, waarvoor binnenkort dus de verkoop start.

Start verkoop terp 3 'Beuken'
De terp `Beuken' bestaat uit de volgende koopwoningen: `Betaalbare koop' (EUR 172.000,- v.o.n.)

* 13 rijenwoningen

`Vrije sector'

* 6 hoekwoningen

* 22 twee-onder-één-kapwoningen

* 1 vrijstaande woning

Op dit moment wordt gewerkt aan de uitwerking van de volgende fase. Deze fase bestaat opnieuw uit drie woonterpen. De plannen hiervoo r zijn nog niet gereed. Naar verwachting is hierover eind 2007 meer bekend.

Starterscriterium `betaalbare koop'
Voor de woningen in de categorie `betaalbare koop' geldt het starterscriterium. Dit houdt in dat in principe iedereen kan inschrijven op deze woningen, maar kandidaat-kopers die voldoen aan het starterscriterium worden door de notaris als eerste geloot. Blijven deze woningen in deze categorie onverkocht, dan maken ook de andere inschrijvers een kans.

Ben ik starter?
Wanneer u (en uw eventuele partner) nooit eerder eigenaar geweest bent van een koopwoning, bent u starter. Bij de inschrijving tekent u hiervoor een verklaring en verstrekt u een uittreksel uit het bevolkingsregister.
Voor meer informatie en uitleg over de specifieke voorwaarden, bezoek één van de betrokken makelaars.

Meer informatie?
Wilt u meer weten over het woningbouwplan De Ploen-Zuid, de bouwplannen voor de woningen, de verkoopprijzen, de inschrijvingsmogelijkheden of wilt u uitgebreide informatie en een verkoopbrochure?
Kom dan op zaterdag 14 april aanstaande - of in de week hierna - naar één van de twee verkopende makelaarskantoren:

Meeùs, Rijksweg 42f, Duiven. Telefoon: (0316) 262106. Bosman Rietbergen Makelaars, Rijksweg 58, Duiven. Telefoon: (0316) 263634.

Voor informatie of verkoopbrochures kunt u dus niet terecht in het gemeentehuis. Hebt u algemene vragen over De Ploen-Zuid, bel René van Heugten, afdeling Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Grondzaken: (0316) 27 93 83.
Of kijk op www.deploenzuid.nl .

In de Ploen-Zuid en op de terp komen ook huurwoningen. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met woonstichting Vivare, Visserlaan 1 in Duiven, telefoonnummer 0316 - 251 401.