Happy Hour tussen de treinen en met sop


05.04.2007 / 09:27 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Nederlands spoorwegmuseum

Nederlands spoorwegmuseum

Tijdens het Museumweekend op 14 en 15 april heeft Het Spoorwegmuseum tussen 15.00 uur en 17.00 uur Happy Hour. Iedereen kan dan gratis het museum in. Het thema van het Museumweekend is dit jaar de kunst van het waarnemen. Daarom krijgen bezoekers de kans om de collectie van heel dichtbij te bekijken, want de treinen mogen buiten aangeraakt, ook gepoetst worden. Het museum verspreidt op beide dagen aan de eerste vijftig bezoekers die zich van tevoren opgeven, emmers en sop. Aanmelden kan uitsluitend door vóór 10 april naam en favoriete poetsdag te mailen naar poetsen@spoorwegmuseum.nl.

Ook als mensen die niet van poetsen houden, is er van alles te zien en te doen in het museum. In Wereld 4 rijdt een stomend gevaarte met de naam Demokar. Deze kar laat bezoekers zien hoe een stoomlocomotief werkt. Met behulp van een grillplaat, een paar fluitketels en een snelkookpan wordt van alles in beweging gezet. EduTRAINers leggen hier van alles over uit.

Zin in meer actie? Stap dan in een lift en kom terecht in een oud mijnwerkersdorp waar de eerste Nederlandse machinist vertelt over zijn belevenissen of schiet in een ride boven, onder en langs stalen monsters. In de werkplaats kunnen bezoekers zich vergapen aan een indrukwekkende treinencollectie. Kortom; iedereen komt oren en ogen te kort in Het Spoorwegmuseum!

Voor meer informatie, en fotomateriaal: Communicatie & PR, Roos Franssen,
030-2306206 r.franssen@spoorwegmuseum.nl, www.spoorwegmuseum.nl Het Spoorwegmuseum, Maliebaanstation, 3581 XW, Utrecht