Ingezonden persbericht


Kruiden, je mag ze ook gebruiken

14 en 15 april :

Open-kruidentuindagen Loca Labora

Citroenmelisse tegen muggen, een compres van aardbeienblad of bonenkruid voor de spijsvertering,..in onze tuin of op ons terras staan vaak heel wat kruiden die we erg nuttig kunnen gebruiken. Grootmoeder wist er alles van, . wij zijn ze vaak vergeten!

Tijdens de open-kruidentuindagen, het open-deurweekend van het arbeidszorgproject "De Kruiderie" van Loca Labora vzw, herontdekt u de mogelijkheden van uw kruidentuin. Onder leiding van ervaren herboristen kan u kennismaken met de culinaire, medicinale en verzorgende eigenschappen van een uniek aanbod van ruim 120 soorten kruiden. De biologische, niet geforceerde opkweek zorgt ervoor dat de kruiden ook daadwerkelijk inhoudsstoffen hebben, een must voor éénieder die met kruiden aan de slag wil!

Op de open-kruidentuindagen valt naar goede gewoonte heel wat te beleven! Aansluitend op de rondleidingen leren de kruidenexperts Anny Van Branteghem, Martine Van Huffel en Lieve Galle u de kneepjes van het vak, is er een aanbod van biologisch plant- en pootgoed en zijn er diverse externe standhouders. De kinderanimatie, de bar met een (biologisch) natje en droogje, een optreden van de covergroep 50 below en de lentebarbecue zijn opnieuw dé ingrediënten voor een gezellig dagje uit aan de rand van het Bulskampveld.

Open-kruidentuidagen Loca Labora, 14 en 15 april van 10.00h - 18.00h Meer info op www.localabora.be of 050/28 00 48

-Timothy Vande Ginste
Projectmedewerker

Loca Labora vzw
Bulskampveld 12 - 8730 Beernem
Tel: 050/ 28 00 48 Fax: 050/ 28 02 87
timothy.vandeginste@localabora.be

---- --