Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Beheerst u de kunst van het waarnemen?

14 en 15 april

Museumweekend in het muZEEum

Op zaterdag 14 en zondag 15 april vindt het nationale Museumweekend weer plaats. Een weekend waarin de kunst van het waarnemen centraal staat.

Het Museumweekend heeft elk jaar een thema. Dit jaar is dat 'De Kunst van het Waarnemen'. In het muZEEum is er van alles waar te nemen. De schatten uit het VOC-schip de Rooswijk bijvoorbeeld. Dit schip verging voor de kust van Engeland. Met man en muis en met enorme schatten aan boord. Het muZEEum heeft de primeur; deze schatten zijn nu voor het eerst waar te nemen in een museum. Of wilt u de wereld van Michiel de Ruyter waarnemen? Dat kan ook. Onlangs opende de tentoonstelling 'De trots van Zeeland, de wereld van Michiel de Ruyter' in het muZEEum. In korte tijd hebben al heel veel mensen deze tentoonstelling bezocht.

Er is natuurlijk veel meer te zien in het muZEEum. Wilt u vanuit het historische uitkijktorentje met de verrekijker naar de zeeschepen op de Westerschelde turen, net zoals dat eeuwen geleden ook al gebeurde? Wilt u genieten van de bijzondere architectuur van het muZEEum waarin vijf gebouwen uit verschillende eeuwen met elkaar verbonden worden? Wilt u ervaren wat de betekenis van de zee voor de Zeeuwen is? Het heeft allemaal met waarnemen te maken en er is voor ieder wat wils. Ook voor kinderen is het muZEEum leuk en spannend vanwege de vele spelletjes.

Om te zien of u de kunst van het waarnemen beheerst, kunt u in het museumweekend in het muZEEum een leuke fotospeurtocht doen. Onder de goede inzenders wordt een prijs verloot. Het muZEEum is tijdens het Museumweekend op zaterdag en zondag open van 13.00 uur en 17.00 uur. Op de entree wordt tijdens dit weekend 50% korting gegeven!

Het muZEEum is het hele jaar geopend van:
Maandag t/m vrijdag 10.00-17.00 uur Zaterdag, zondag en feestdagen 13.00-17.00 uur
Alleen op 1 januari is het muZEEum gesloten.

U vindt het muZEEum aan de Nieuwendijk in Vlissingen, telefoon 0118-412498. Wilt u meer informatie? Kijk dan op www.muzeeum.nl.

April 2007