Gemeente Stadskanaal

Op zaterdag 14 en zondag 15 april is er voor de 26e keer het Nationaal Museumweekend. Ook het Streekhistorisch Centrum in Stadskanaal zet haar deuren dan gratis open voor bezoekers. Elk jaar heeft het Museumweekend een thema dat iets met het opdoen van ervaringen en/of kennis te maken heeft. Dit jaar is dat `De kunst van het waarnemen'.

In het Streekhistorisch Centrum is het zo langzamerhand traditie dat tijdens het museumweekend foto's en voorwerpen worden getoond waarvan weinig tot geen gegevens bekend zijn en waarbij de hulp van het publiek ingeroepen wordt om te helpen bepalen wat het voorstelt. Op deze manier kan de bezoeker kennismaken met de alledaagse praktijk van de museummedewerkers die zich bezighouden met het beschrijven van de collectie. Het is de kunst van het waarnemen wat iets voorstelt om de spullen voor de toekomst te kunnen bewaren en te zorgen dat ze voor onderzoek toegankelijk worden.

Kindervoorstelling op zaterdag 14 april

Op de zaterdag is er bovendien een leuke kindervoorstelling: Peter van Dijk speelt dan de muzikale voorstelling `Tammo en de Turfmannetjes', een spannend verhaal dat zich afspeelt in het veen. Deze voorstelling begint om 13.30 uur. De zaal gaat open om 13.00 uur. Op zondag is het SHC open vanaf 14.00 uur.

Tijd: Zaterdag 14 april van 13.00-17.00 uur en zondag 15 april geopend van 14.00 tot 17.00 uur.


* 06 april 2007