Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Kijk- en informatiedag i.v.m. diefstal auto-emblemen

Brummen / Warnsveld, 10-04-2007 o De politie organiseert samen met het informatiepunt Slachtoffers Noord- en Oost-Gelderland van het Openbaar Ministerie op zaterdag 14 april een kijk- en informatiedag naar aanleiding van de diefstal van bijna 150 auto-emblemen in Brummen, Warnsveld en Zutphen. De bijeenkomst wordt gehouden in het gemeentehuis in Brummen.

Naar aanleiding van de aanhouding van vier jongens (drie uit Warnsveld en één uit Brummen) begin maart, die in het bezit waren van tientallen gestolen auto-emblemen heeft de politie een uitgebreid onderzoek ingesteld. Het aantal gestolen emblemen kwam op bijna 150 stuks en de jongeren waren vooral in Warnsveld en Brummen op strooptocht geweest en een keer in Zutphen.

Zo blijken deze jongens in de eerste week van maart (2, 3, 4, 5 en 6 maart) vooral in Warnsveld actief geweest te zijn en op de 10e en de 11e maart in Brummen. Hier werden zij betrapt en met hulp van getuigen konden ze worden aangehouden.

Tientallen benadeelden hebben inmiddels aangifte gedaan.De schade varieert van de waarde van het auto-embleem tot de plaat- of lakschade ten gevolge van het loswrikken van de emblemen. Uitgedrukt in geld praten we over bedragen van 50 tot 4.500 euro. Deze laatste schade werd veroorzaakt bij een garagebedrijf.

De politie organiseert deze kijkdag om zo benadeelden ontvreemde auto-emblemen terug te kunnen geven èn hen op de hoogte te stellen van de gegevens van de verdachten. Zo kunnen gedupeerden de vier aansprakelijk stellen voor de geleden schade. Als je auto alleen tegen wettelijke aansprakelijkheid is verzekerd, dan draai je veelal zelf voor de schade op!

Inmiddels zijn ruim 60 benadeelden bekend en nog steeds krijgt de politie druppelsgewijs aangiften van deze diefstallen binnen. Hebt u nog geen aangifte gedaan, doe dit dan graag via internet: www.politie.nl.

Benadeelden zijn per brief uitgenodigd om met hun auto en met het bewijs van aangifte naar het gemeentehuis in Brummen te komen op zaterdag, 14 april 2007, tussen 10.00 en 14.00 uur. De politie is uitgeweken naar deze locatie gezien het aantal te verwachten benadeelden en de ruimte in haar eigen spreekuurlocatie.