Provincie Limburg

Informatiemiddag over Greenport Venlo en Klavertje 4 Gezamenlijk persbericht van partners in Greenport Venlo: de gemeenten

Venlo, Horst aan de Maas, Maasbree en Sevenum, de Provincie Limburg, het Rijk, Veiling ZON, Flora Holland en de Versnellingsagenda.

Zaterdag 14 april

De ontwikkeling van de tuinbouwregio in een groot gebied rond Venlo brengt in de komende jaren tal van veranderingen met zich mee, variërend van nieuwe bedrijvigheid en opleidingen tot veranderingen in de omgeving. Vooral in het gebied bij klaverblad Zaarderheiken, waar ook de Floriade 2012 neerstrijkt, vinden onder de gezamenlijke naam Klavertje 4 veel ruimtelijke veranderingen plaats. Voor iedereen die in deze ontwikkeling is geïnteresseerd is er hierover op zaterdag 14 april aanstaande een informatiemiddag.

In een gebied dat zich uitstrekt van Veghel via Venlo tot Düsseldorf werken onder de naam Greenport Venlo steeds meer organisaties samen aan één gezamenlijk doel: de toekomst van deze regio nóg gezonder, groener en economisch sterker maken. Voor de ruimtelijke ontwikkelingen in Klavertje 4, het hart van dit gebied bij klaverblad Zaarderheiken, bereiden zes overheden samen de weg: de gemeenten Venlo, Horst aan de Maas, Maasbree en Sevenum, de Provincie Limburg en het Rijk. Enkele onderdelen uit het totaalprogramma voor dit gebied komen al op korte termijn aan bod. Als voorbereiding op de plannen voor dit hart van Greenport Venlo komt er daarom een informatiemiddag voor iedereen die geïnteresseerd is in de toekomst van dit gebied. De middag vindt plaats op zaterdag 14 april, van 13.00 tot 16.00 uur in het gebouw van de veiling Flora Holland, Venrayseweg 214, Venlo. Voor meer informatie zie: www.greenportvenlo.nl.

10-4-2007 14:05