Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Menners starten seizoen in Horst

10/04/2007

Horst, 10 april 2007
Op 14 en 15 april vindt op de terreinen van de Kasteelse Bossen in het Limburgse Horst aan de Maas de openingswedstrijd van het klasse 4 menseizoen plaats. Bekende vierspanrijders als IJsbrand Chardon (Den Hoorn), Koos de Ronde (Zwartewaal) en Theo Timmerman (Putten) komen aan de start van deze samengestelde menwedstrijd van het hoogste nationale niveau. Bondscoach mennen Tjeerd Velstra ziet de wedstrijd als een belangrijk meetmoment in de voorbereiding op de komende Wereldkampioenschappen.

Voor de enkel,- twee,-en vierspan pony's vindt het eerstvolgende Wereldkampioenschap plaats van 18 tot en met 22 juli in het Deense Dorthealyst. De deelnemers in deze rubrieken krijgen in Horst hun eerste kans zich te bewijzen. Velstra heeft de wedstrijd aangewezen als observatiewedstrijd en daarnaast is Horst door de overkoepelende internationale hippische sportfederatie FEI aangeduid als kwalificatiewedstrijd voor de vierspan pony's. Deze rubriek wordt gejureerd door een internationaal jurylid zodat deelnemers de gelegenheid krijgen hun pony's te laten voldoen aan de door de FEI gestelde kwalificatie-eisen voor deelname aan het WK. Deze eis houdt in dat de deelnemers een minimale dressuurscore moeten behalen en de drie onderdelen van de menwedstrijd moeten uitrijden.

Van 29 augustus tot en met 2 september wordt in het Poolse Warka het Wereldkampioenschap tweespannen gehouden. Ook voor deze rubriek is in Horst speciaal een internationaal jurylid aangetrokken om de paarden te laten voldoen aan de kwalificatie-eisen.
Velstra kijkt bovendien vooruit naar het Wereldkampioenschap vierspannen 2008 in Beesd en heeft daarom Horst ook voor de deelnemers in deze rubriek door de FEI als kwalificatiewedstrijd laten aanwijzen.

In totaal komen gedurende twee dagen 95 menners in zeven verschillende rubrieken aan de start.
De dressuur en de vaardigheid wordt verreden op zaterdag 14 april, terwijl de spectaculaire marathon op zondag 15 april op het programma staat.
Meer informatie, startlijsten en uitslagen vindt u op www.menwedstrijdenhorst.nl

Bron: KNHS/CVT

www.menwedstrijdenhorst.nl