Gemeente Maastricht

Start verkoop eerste koopwoningen Geusseltpark

Zaterdag 14 april gaat de verkoop van de eerste 30 appartementen in het Geusseltpark van start met een informatiebijeenkomst in Kasteel Geusselt. De appartementen maken deel uit van het eerste woongebouw dat wordt gerealiseerd in het project Geusseltpark. Inmiddels is ook de benaming voor dit gebouw bekend: Cour Renoir.

Op 28 maart is de aftrap gegeven voor de bouw van het eerste wooncomplex in het Geusseltpark. Het Geusseltpark zal de komende jaren uitgroeien tot een groene omgeving waar wonen, werken, recreëren en sporten centraal staan. Het gebied is niet alleen gericht op de bewoners van het park, maar ook op de inwoners van Maastricht en omgeving. Er worden diverse nieuwe openbare sport- en recreatievoorzieningen gerealiseerd, zoals een skatebaan, zwembad, sporthal en fiets- en wandelpaden. In het Geusseltpark worden in totaal circa 400 huur- en koopwoningen stapsgewijs in 3 bouwdelen gerealiseerd. In 2008 en 2010 begint de bouw van de overige twee woongebouwen. Naar verwachting zal het gehele project eind 2012 worden opgeleverd.

Impressionisme
De namen van de verschillende woongebouwen in het project Geusseltpark zijn gebaseerd op het thema 'impressionisme'. Een stroming in de schilderkunst met als geliefde schilderthema's landschappen, waterpartijen en parken. Het gebied bij het MVV voetbalstadion De Geusselt is van oudsher een parkachtige omgeving. Deze historie komt terug in de inrichting van het project. Gekozen is voor een markante architectuur met een gevarieerd aanbod aan woningen in diverse prijsklassen.

Informatiebijeenkomst Kasteel Geusselt
De informatiebijeenkomst voor de 30 koopwoningen in Cour Renoir wordt gehouden in Kasteel Geusselt, marathonweg 1-1a. Geïnteresseerden kunnen daar op 14 april van 11.00 tot 14.00 uur terecht voor meer informatie over de diverse woningtypen. Bonnema Stienstra is als verkopend makelaar betrokken. Ontwikkelaar van het project Geusseltpark is BPF Bouwinvest, de vastgoedonderneming van de Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Bouwnijverheid (BPF Bouw). Architect van het eerste woongebouw en stedenbouwkundige van het ontwerp voor het Geusseltpark is Architectenbureau BFAS (Bentvelsen Fleer Architectuur Stedenbouw). Feddes/Olthof Landschapsarchitecten geven het parklandschap vorm. RO groep uit Maastricht is als gedelegeerd ontwikkelaar betrokken bij het project.