Gemeente Duiven


Zakken vullen...

---

Zaterdag 14 april a.s. is het Landelijke Compostdag en kunt u gratis losse compost komen scheppen in Duiven en Westervoort. Uw inspanningen om groente-, fruit- en tuinafval (GFT) en groenafval (zoals snoeihout, takken, gras) gescheiden aan te leveren zijn niet voor niets. Het organisch afval wordt verwerkt tot compost. U krijgt het ingezamelde afval nu dus terug in de vorm van compost.

Behoud vruchtbaarheid van de bodem
Een goede bodem bevat veel organisch materiaal, vergane resten van vooral planten. Dat is goed te vergelijken met compost uit GFT-afval. Het houdt vocht vast en voorkomt dat de bodem bij droogte wegwaait of bij neerslag wegspoelt of dichtslaat. Zo hoeft in droge perioden ook minder beregend te worden. Ook voelen wormen, torren en ontelbaar andere (micro)orgnanismen zich prima thuis in zo'n bodem. En dat is weer gunstig voor de groei van planten. Wilt u de bodem van uw tuin vruchtbaar houden, dan heeft u compost nodig.

Waar en wanneer?
Gratis compost scheppen kan bij:

* Gelderse Groen Recycling, De Kleine Pley 4 Westervoort: op zaterdag 14 april van 10.00 tot 16.00 uur. Van 9 t/m 13 april loopt de actie ook al: u kunt dan compost scheppen van 07.15 tot 16.15 uur.

* AVR Afvalverwerking bv, Rivierweg 20 Duiven: zaterdag 14 april van 09.00 tot 14.00 uur.

Neemt u zelf scheppen en zakken mee !