Gemeente Den Haag

Hockeyclub HGC draagt het archief over aan Haags Gemeentearchief

Op zaterdag 14 april 2007 wordt het archief van de Haagse hockeyclub HGC (HOC-Gazellen Combinatie) in bruikleen overgedragen aan het Haags Gemeentearchief. Tijdens een bijeenkomst ondertekenen drs. E.P. Kaars Sijpesteijn, voorzitter van HGC, en mevrouw A.V. Vos-Dijkstra, secretaris van HGC, tezamen met drs. M.C. Schenk, gemeentearchivaris van Den Haag een overeenkomst waarmee de overdracht officieel is geregeld.
Ook wordt het archief van de beroemde Nederlandse hockey- en tennisspeelster Madzy Rollin Couquerque aan het Haags Gemeentearchief overgedragen. De heer drs. B.C. van Doesburgh zal namens de familie deze handeling officieel verrichten. Mw. dr. Corien Glaudemans zal deze middag een korte lezing geven over de voorgeschiedenis van HGC.

HGC heeft een zeer fraai sportarchief. Voor het toekomstig behoud van dit archief en ter gelegenheid van de viering van het 100-jarig bestaan van de vereniging heeft het bestuur van HGC besloten de papieren, foto's, affiches en andere documenten op een veilige plaats onder te brengen, oftewel bij het Haags Gemeentearchief.

Het Haags Gemeentearchief (HGA) beheert behalve het archief van de gemeente Den Haag ook andere archieven van sportverenigingen, particuliere instellingen en personen. Door de speciale depotomstandigheden is de veilige bewaring van archiefdocumenten bij het HGA gegarandeerd. Voor onderzoekers is het mogelijk om archiefstukken in te zien op de studiezaal van het HGA. De toegang tot de studiezaal van het Haags Gemeentearchief bevindt zich in het Atrium van het Stadhuis, Spui 70. De studiezaal van het Haags Gemeentearchief is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 9.30 - 17.00 uur.