Gemeente Den Haag

Bewoners van de Copernicusstraat en omliggende straten hebben de handen ineengeslagen om een verwaarloosd, leegstaand pand om te vormen tot een buurtgalerie, 'Toon Je Kunst'. Wethouder Henk Kool zal het pand, Copernicusstraat 123/Beeklaan 341, zaterdag 14 april om 16 uur feestelijk openen.

De buurtbewoners ergerden zich al jarenlang aan de aanblik van het gebouw, dat de entree van de Copernicusstraat bepaalde. Met de gemeente, die het pand onteigende en dichttimmerde omdat het illegaal werd bewoond, is afgesproken dat het nu tijdelijk een nieuw leven krijgt als galerie. De buurtbewoners hebben de benedenetage zelf opgeknapt en ingericht. De gemeente heeft platen en ruiten aan de gevel hersteld.

In de Regentesse/Valkenbosbuurt wonen veel kunstenaars die hun werk er graag tentoonstellen, zolang de gemeente nog geen nieuwe eigenaar voor het pand heeft gevonden. Afgesproken is dat de buurt het pand zeker een half jaar in bruikleen krijgt als galerie. Daarna wordt per maand bekeken of de afspraak kan blijven staan.

Voor de openingstentoonstelling, die tot eind mei duurt, hebben zestien kunstenaars uit de Copernicusstraat werk geselecteerd. Het zijn Carool Amsing, Bill Bogaarts, Wim Elsenaar, Jacky de Goederen, Rosa Hagen, Koen Harmsma, Leo Jinssen, José Lüling, Kevin Meah, Sasikan Mungpongklang, Wil van Olst, Mart Ottenheim, Bas Tönis, John Veerman en Thijs Veraart. Hun werk is zeer divers, zowel qua stijl als medium.