Gemeente Waalwijk Laatste loodjes werk aan Burgemeester Verwielstraat Waalwijk

Op 14 en 15 april voert de aannemer de laatste werkzaamheden uit aan de Burg. Verwielstraat en een stukje Grotestraat in Waalwijk. Dit laatste werk is het aanbrengen van de toplaag op het wegdek. Laat het weer het niet toe op de 14e en de 15e, dan wijkt de aannemer uit naar het weekend van 21 en 22 april. De Burg. Verwielstraat is na afloop van dit werk helemaal opnieuw ingericht. Er is gewerkt aan de riolering, kabels en leidingen, de verlichting en de verhardingen.

Laatste werkzaamheden
Als het weer meespeelt (droog weer is noodzakelijk voor het aanbrengen van
geluidsarm asfvalt) brengt de aannemer op zaterdag 14 april de rode asfaltdeklagen aan. Hij werkt aan één zijde van de weg. De andere zijde is beschikbaar voor het verkeer. Na het afkoelen van het asfalt pakken we de andere zijde van de weg aan. Op zondag 15 april worden de zwarte asfaltdeklagen en markeringen aangebracht. Dan is de gehele Burg. Verwielstraat, het deel Grotestraat t/m Tempeliersstraat en het kruispunt Floris V-laan geheel voor het verkeer afgesloten. Deze openbare wegen zijn dan ook de hele dag niet te gebruiken. Als het weer het niet mogelijk maakt om de werkzaamheden op 14 en 15 april uit te voeren, dan wijkt de aannemer uit naar het weekend van 21 en 22 april.

Woord van dank
De gemeente Waalwijk wil de bewoners, belanghebbenden en de bedrijven Nettorama en Knippels Woninginrichting bedanken voor hun begrip en de coöperatieve houding tijdens de uitvoering van het werk

Wat is er gedaan?
De verkeersveiligheid in de Burg. Verwielstraat is vergroot. De weg is versmald en er zijn vrijliggende fietspaden aangelegd tussen de Floris V-laan en het Hertog Janpark.
Vanaf het Hertog Jan park tot de Grotestraat zijn er aanliggende fietspaden in rood asfalt.
In de straat zijn verschillende verkeersremmende maatregelen aangebracht zoals plateaus en een asverschuiving ter hoogte van basisschool Besoyen.
Bij de huisartsenpraktijk is de aansluiting van het Hertog Janpark alleen nog voor fietsers en voetgangers open. Voor autoverkeer is hier geen aansluiting meer op de Burg. Verwielstraat. De lichtmasten die er stonden voldeden niet meer aan de huidige inzichten. Ze zijn vervangen door lichtmasten die zuiniger, gerichter en minder intens de woningen en de woonomgeving verlichten. Tenslotte zijn de tegelpaden, fietspaden en de weg geheel vernieuwd. Het asfalt heeft geluidsreducerende eigenschappen.

Publicatie datum 12-04-2007