Museumweekend


PERSBERICHT

TE GEK

Stedelijk Museum Zwolle, " TE GEK " tijdens het
Museumweekend op 14 en 15 april 2007.

Tijdens het jaarlijkse museumweekend zijn een groot aantal musea in ons land gratis toegankelijk voor bezoekers. Deze keer valt het weekend op 14 en 15 april. Elk jaar krijgt het weekend een thema; deze keer is dat de kunst van het waarnemen.

Musea verzamelen en bewaren voorwerpen van de meest uiteenlopende aard. Een groot deel van deze voorwerpen is zorgvuldig opgeborgen in opslagruimtes en wordt zelden aan het publiek getoond. Het Stedelijk Museum Zwolle biedt belangstellenden de gelegenheid om tijdens het museumweekend het hele gebouw en de tentoonstellingen te bekijken en een blik te werpen in de opslagruimtes van de nieuwbouw. Op zaterdag zijn er tussen 11 en 16 uur, op elk heel uur, rondleidingen naar de

depots waaraan maximaal 15 mensen kunnen deelnemen.

Speciaal voor de bezoekers van het museumweekend heeft het Stedelijk Museum Zwolle een kleine expositie gemaakt van allerlei spannende en gekke voorwerpen die anders bijna nooit getoond worden. Zo zijn onder meer de Zwolse mummie te zien, een Gaper die boven de deur van een drogisterij hing, maar ook een prachtig toiletgarnituurtje, reukflesjes, en de kom waaruit Lodewijk Napoleon chocola dronk tijdens zijn bezoek aan Zwolle, handboeien etc. Bezoekers kunnen via een formulier een voorwerp kiezen dat ze "te gek" vinden. Onder de inzenders daarvan worden tien boekjes Topstukken van het museum verloot. Het Stedelijk Museum Zwolle is zaterdag 14 april van 10 tot 17 uur en op zondag 15 april van 13 tot 17 uur gratis toegankelijk.

Niet voor plaatsing