Museumweekend


PERSBERICHT

10 april 2007

GRATIS BEZOEK AAN DE MENKEMABORG

Op zaterdag 14 en zondag 15 april is de Menkemaborg te Uithuizen in het kader van het nationale museumweekend gratis toegankelijk voor bezoekers van 10.00 tot 17.00 uur. Dit jaar is het thema van het weekend 'de kunst van het waarnemen'.

In de borg en de tuin is van alles te zien. De tentoonstelling 'Van artisjok tot zonnehoed. Smaak en gezondheid in de 18de eeuw op de Menkemaborg' met prachtige gedekte tafels, informatie over de, voor die tijd, nieuwe smaken en een grote variëteit aan gebruiksvoorwerpen. In de gang hangen kleurrijke 17de-eeuwse tulpen, die geschilderd zijn door Margareta de Heer.
In de tuin is het volop voorjaar en bloeien de eerste historische tulpen en andere voorjaarsbloemen. De singel kleurt al helemaal lila en wit door de overvloed aan stinzenplanten.

OPROEP
Om de vele bezoekers uit het binnen- en buitenland te ontvangen is de extra inzet van vrijwillige medewerkers onontbeerlijk. In het weekend en tijdens het hoofdseizoen is er nog plaats voor de functie van gastvrouw of gastheer. Voor wie geïnteresseerd is in het werken in zo'n bijzondere historische omgeving kan contact opnemen via telefoon 0595 431970 of e-mail menkemaborg@castel.nl.

Open: t/m 30 september di t/m zon: 10.00-17.00 uur

juni t/m september ook op maandag open

adres: Menkemaborg Menkemaweg 2 9981 CV Uithuizen tel. 0595 431970 info: www.menkemaborg.nl