Museumweekend


PERSBERICHT

5 april 2007

NATIONAAL MUSEUMWEEKEND in Museum 't Freulekeshuus Zaterdag en zondag 14 en 15 april 2007

Het motto van het Museumweekend is: De Kunst van het Waarnemen. Naast de vaste collectie is in Museum 't Freulekeshuus de tentoonstelling te bezichtigen: Kijken naar Venrayse Wijken. Al vele honderden bezoekers bezochten deze tentoonstelling over de ruimtelijke ontwikkeling van Venray in de afgelopen 100 jaar. De tentoonstelling is opgebouwd rondom de maquette van Venray van 1939. Vele foto's van de wijken, plattegronden en films van vroeger zijn te bekijken.

SPECIALE ACTIVITEITEN
Op beide middagen is er van 14.00 - 16.00 iemand aanwezig van de tentoonstellingswerkgroep om te vertellen over wat er te zien is. Er zal ook aan de maquette gewerkt worden door de maker, Erik van Maarschalkerwaard. Hij zal tijdens het weekend enkele kleine aanpassingen aanbrengen aan de maquette van Venray.

PRIJSVRAAG
Museum 't Freulekeshuus heeft een prijsvraag uitgeschreven bij de tentoonstelling Kijken naar Venrayse Wijken. In het museum is voor iedere bezoeker een prijsvraagformulier beschikbaar: RAAD JE STRAATJE. Op een stukje plattegrond van Venray moet de juiste naam van de straat geraden worden. Op de tentoonstelling over de verschillende wijken van Venray zijn diverse plattegronden te zien. Als de bezoekers goed speuren komen ze een heel eind in de goede richting. De uiterste inleverdatum van de prijsvraagformulieren is woensdag 16 mei 2007. De trekking geschiedt op zaterdag 19 mei 2007 om 15.00 uur door notaris mr. H.J.M.E. Mathijsen. De hoofdprijs is een ballonvaart voor twee personen boven Venray. Dan kunnen de winnaars alle wijken goed bekijken vanuit de lucht. Tevens zijn er 10 troostprijzen: de publicatie Wat een boeiend contrast, twee wandelingen door het centrum van Venray door kunsthistoricus Harry Vriens.

TWEE WANDELINGEN
Publicatie bij de tentoonstelling: Kunsthistoricus Harry Vriens heeft twee wandelingen beschreven in het centrum van Venray, met als startpunt Museum 't Freulekeshuus. De titel van dit handzame boekje is: Wat een boeiend kontrast en het is te koop in het museum voor
E 3,-. Na het bezoek aan de tentoonstelling kunnen bezoekers met dit boekje in de hand genieten van de mooie oude en nieuwe gebouwen in het centrum van Venray.

Kinder- en jeugdactiviteiten
Er is een speurtocht beschikbaar bij de vaste collectie voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Deze kan door kinderen in het museum gemaakt worden onder begeleiding van hun ouders.

Het museum is op deze dagen extra lang open: van 11.00 tot 17.00 uur en de TOEGANG IS GRATIS.


---
Bezoekadres : Eindstraat 8, 5801 CR Venray, 0478 - 583880 Open : Woensdag, zaterdag, zondag van 14.00 - 17.00 uur. Gesloten : Op erkende feestdagen, met carnaval en tijdens de Venrayse kermis.
Toegang : : E 2,- ; senioren, studenten, jongeren 6-15 jaar E 1,-, MJK en kinderen
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het museum op di, wo en do, telefoon 0478 - 583880.