Museumweekend


PERSBERICHT

5 april 2007

museumweekend 14 & 15 april 2007

Collectie-depots open voor rondleidingen

Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam organiseert tijdens het Museumweekend van 14 & 15 april rondleidingen door de collectiedepots. Deze ruimten zijn normaal niet toegankelijk voor het publiek. Het museum bewaart er de wetenschappelijke collectie die bestaat uit duizenden opgezette vogels en zoogdieren, een herbarium, fossielen, schedels en skeletten, talloze schelpen en evenzoveel geprepareerde insecten. De rondleidingen worden om het half uur gegeven door conservatoren: wetenschappers die de collecties door en door kennen en er gedreven over kunnen vertellen.

Behalve de zolder, waar de 'droge en lichte' collectie (planten, schelpen en insecten) bewaard wordt, komen de rondleidingen ook in de kelder. Daar, diep in de krochten van Villa Dijkzigt, huisvest het Natuurhistorisch Museum de zogenaamde 'zware' collectieonderdelen bestaande uit de verzameling skeletten en fossielen.

De rondleidingen door de depots starten doorlopend om het half uur en duren ongeveer drie kwartier. Vanwege de kwetsbaarheid van de collectie kunnen er slechts 10 personen per rondleiding mee. Wees er dus snel bij. De eerste depot rondleiding start zowel zaterdag als zondag om 11.30 uur en de laatste begint om 16.00 uur.

Op beide dagen van het Museumweekend is het Natuurhistorisch Museum gratis toegankelijk: zaterdag van tien tot vijf en zondag van elf tot vijf. Alle tentoonstellingszalen zijn vrij toegankelijk.

Speciaal voor het Museumweekend komt het museum met een primeur: twee nieuwe vissen uit de Noordzee. Deze op alcohol geconserveerde diepzeevissen zullen tijdelijk tentoongesteld worden.

meer informatie: Kees Moeliker 010 2660463 / 06 53778445 | moeliker@nmr.nl beeldmateriaal: http://www.nmr.nl/nmr/catalog/jump.do?key=100&type=category

Natuurhistorisch Museum Rotterdam

Westzeedijk 345 (Museumpark)
3015 AA Rotterdam
010 4364222 | info@nmr.nl | www.nmr.nl