Gemeente Harlingen

Harlingen Bruine Vloot- en Blue Peterdag
13-4-2007
Zaterdag a.s. krijgen alle schepen van de Verenigde Bruine Zeilvloot in Harlingen uit handen van burgemeester Paul Scheffer een stagvlag, zogenaamde Blue Petertjes, met daarop het Blue Peter Watermerk. Met deze actie wil de gemeente Harlingen en de Blue Water Foundation aandacht vragen voor het Wereldwaterprobleem: het téveel zowel als het téweinig water op aarde.

Blue Petertjes, naar de oude letter P van weleer, die voor vertrek stond. Nu heeft de vlag van het WATERmerk voorzien een extra betekenis gekregen. Niet alleen vertrek op het water, maar bovendien vertrek naar beheersing van het water.
Blue Peter Foundation gaat met die "ouwe" Blue Peter dat besef stimuleren, veel Blue Peter Watermerkvlaggen verkopen en daarmee oplossingen funderen.

De overhandiging van de stagvlaggetjes aan de VBZH vindt plaats rond de klok van 13.45 uur aan de Noorderhaven tegenover het stadhuis. Ook worden op dat moment drie grote vlaggen gehesen. Om 15.45 uur hijst burgemeester Paul Scheffer de Blue Peter Watermerkvlag op de oude vuurtoren van Harlingen.