Onderwijsmuseum


Schilder een zelfportret en zie hoe speciaal je bent! Oproep voor kunstenaars in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar

Het 26ste Museumweekend heeft dit jaar als thema `de kunst van het waarnemen'. In het Nationaal Onderwijsmuseum in Rotterdam wordt bij de tentoonstelling Ieder kind is speciaal op zaterdag 14 april de workshop `Schilder een zelfportret' georganiseerd. Kinderen van 4 t/m 12 jaar kunnen in deze workshop als echte kunstenaars een zelfportret schilderen.

Eerst bezoeken de kinderen de tentoonstelling over speciaal onderwijs in Nederland. In deze tentoonstelling zijn vijf kinderen met verschillende beperkingen te zien die door de beroemde fotografe Dana Lixenberg zijn gefotografeerd. Deze foto's worden goed bestudeerd en er worden vragen gesteld, zoals: waarom zou de fotografe juist deze kinderen hebben gefotografeerd en wat is er zo speciaal aan deze kinderen?

Na het beantwoorden van deze vragen beginnen de kunstenaars in spé tussen de kunstwerken in de tentoonstellingsruimte aan hun eigen kunstwerk. Met behulp van spiegels kunnen ze zien waarom zij speciaal zijn en wat er duidelijk in hun zelfportret terug moet komen. Gewapend met een palet, een kwast en een doek kan alle opgedane inspiratie tot werkelijkheid worden gebracht in het artistieke zelfportret!

Schuilt in uw kind ook een kunstenaar? Kom dan op zaterdag 14 april 2007 naar het Nationaal Onderwijsmuseum in Rotterdam. De workshop heeft twee starttijden, namelijk om 11.00 en om 13.00 en duurt 90 minuten. De prijs per kunstenaar is 4,- (inclusief materiaal).

De workshop kan telefonisch gereserveerd worden van dinsdag tot en met vrijdag van 13.30 tot 17.00 uur. Inschrijven kan ook op www.onderwijsmuseum.nl.

Tijdens het Museumweekend is het Nationaal Onderwijsmuseum voor iedereen gratis toegankelijk!