Ingezonden persbericht


Mega Platen & CD beurs in Jaarbeurs Utrecht

Persbericht

Utrecht, 6 februari 2007

Alle facetten van de betere popmuziek zijn op zaterdag 14 en zondag 15 april weer te vinden in de Jaarbeurs Utrecht tijdens de tweedaagse Mega Platen & CD Beurs. Dit halfjaarlijkse popfestijn - dat zoals gebruikelijk gecombineerd wordt met de VerzamelaarsJaarbeurs - staat inmiddels bekend als de grootste platenbeurs ter wereld, waar kenners, verzamelaars, fans, liefhebbers en dj's altijd slagen. De ruim 500 gespecialiseerde exposanten staan garant voor het aanbod van de beste titels uit de popgeschiedenis van de afgelopen vijftig jaar, zowel op vinyl in de vorm van singles, maxisingles en elpees, als op cd en dvd.

Zoals altijd is er ook weer een onderhoudend programma met exposities, boekpresentaties, live optredens en deejaysets. Er zijn talloze popgerelateerde spullen te vinden, zoals boeken, posters, tijdschriften, foto's en de fanclubs van grote sterren zijn aanwezig.

Verwend publiek
De Mega Platen & CD Beurs is eigenlijk de opvolger van de langzaam uitstervende, beter gesorteerde platenzaak van weleer waar alle muziekgenres te vinden zijn. Van hiphop tot metal en van dance tot reggae. De ideale plek voor de goed geïnformeerde, soms bijna geobsedeerde muziekliefhebber om zich te buiten te gaan aan bakken vol goede platen. En hoewel er volop keuze is in cd's en dvd's blijft het gigantische aanbod van vinyl toch de grootste trekker van de beurs. Platen draaien is op dit moment immens populair.

Expositie 'Cars of Vinyl'
Platenhoezen met de beeltenissen van klassieke auto's en old timers vormen het onderwerp van de tentoonstelling 'Cars of Vinyl'. Net als in de moderne videoclips lieten popmuzikanten zich in het verleden ook al graag afbeelden naast een snelle, maar vooral dure bolide. Een plaatje van een mooie auto trekt nu eenmaal snel de aandacht. De Fransman Jacques Petit verzamelde voor zijn gelijknamige boek honderden hoezen met auto's, zocht bij elke foto het juiste merk en typenummer en sorteerde ze op Duitse, Engelse, Franse en Amerikaanse herkomst. Tijdens het beursweekend is een groot deel van zijn verzameling te bezichtigen.

Veiling Paradiso posters
Op zondag 15 april wordt de veiling van Paradiso posters afgesloten. De resultaten van de on-line verkoop bij opbod van 125 affiches van Martin Kaye, de vaste ontwerper van Paradiso in de jaren zeventig en tachtig, worden dan bekend gemaakt. Op zaterdag zijn alle posters nog eenmaal te bezichtigen.

Boekpresentatie 'Acetates and remixes'
De Belgische dj Disco Patrick introduceert zijn boek over disco acetaten, de voorlopers van de maxisingles, waarop tussen 1974 en 1980 de eerste door dj's vervaardigde medleys en unieke remixes verschenen. In zijn engelstalige publikatie brengt hij dit stukje vergeten muziekhistorie voor het eerst in kaart. Uiteraard verzorgt hij een deejayset met de mixen die hij beschrijft. Een aantal andere dj's zullen net als anders de achtergrondmuziek op de beurs verzorgen en diverse muzikanten presenteren live optredens.

Mega Platen & CD Beurs 2007 Jaarbeurs Utrecht
Zaterdag 14 april van 9.00 tot 18.00 uur. Zondag 15 april van 10.00 tot 17.00 uur. Entreeprijs: 11 euro per persoon. Met kortingsbon of in de voorverkoop via de ANWB-kantoren 9,50 euro. Kinderen tot en met 11 jaar gratis toegang. Zie voor meer informatie ook www.recordplanet.nl of bel 0229 213891 tijdens kantooruren.



Ingezonden persbericht