Ingezonden persbericht


Gratis entree Thermenmuseum Heerlen tijdens museumweekend op 14 en 15 april

Op 14 en 15 april vindt het nationale Museumweekend plaats. Het Thermenmuseum biedt in het kader hiervan gratis entree en organiseert extra activiteiten. Om 13u, 14u of om 15u kun je gratis mee met een gids die een rondleiding geeft door het museum en je alles vertelt over het leven van de Romeinen. Hiernaast kunnen de kids zich gratis verkleden als Romein/Romeinse en kunnen er Romeinse spellen gespeeld worden.

Uniek Romeins badhuis
In het Thermenmuseum in Heerlen vind je de unieke resten van een groot Romeins badhuis. Vanaf een grote loopbrug kun je de opgraving bewonderen. Via het drukpaneel kun je zelf informatie opvragen en de stem van pottenbakker Lucius zal je alles vertellen! Hij legt je onder andere uit hoe de Romeinen het badhuis gebruikten.

Leer over de Romeinen

Met een beetje fantasie voel je jezelf voor even een echte Romein! In een vaste tentoonstelling, verdeeld over 12 ruimtes, is weergegeven hoe het leven van de Romeinen eruit zag. Zo zijn er bijvoorbeeld een Romeinse keuken en voorraadkamer nagemaakt, loop je door een Romeins straatje en zie je hoe de Romeinen handel dreven, sportten en speelden. In een aparte tentoonstelling kom je alles te weten over de 'Askist van Bocholtz' en de meer dan 50 unieke grafgiften.

Digitale kijkvenster
Sinds november 2006 beschikt het Thermenmuseum over een virtuele reconstructie van het Romeins badhuis, genaamd 'digitale kijkvenster'. Dit digitale kijkvenster bestaat uit twee onderdelen: Het eerste onderdeel is een kort filmpje waarin je als het ware door het badhuis heen loopt. Je krijgt een goed beeld van hoe het badhuis er vroeger heeft uitgezien. Het tweede onderdeel zijn de touch-screens waar je zelf extra informatie kunt opvragen over alle aspecten van het badhuis en hetgeen zich er vroeger afspeelde.

Openingstijden

Zaterdag 14 en zondag 15 april is het Thermenmuseum geopend van 10.00 - 17.00 uur.

Het Thermenmuseum ligt in het centrum van Heerlen, op 10 minuten loopafstand van het station, vlakbij het stadhuis. Parkeren kan in de goed bewegwijzerde parkeergarages.

Thermenmuseum Heerlen, Coriovallumstraat 9, 6411 CA Heerlen, 045 - 560 51 00 www.thermenmuseum.nl
-----------------------


---- --