Ingezonden persbericht


Persbericht, maart 2007

Gratis tijdens het Nationaal Museumweekend

Zaterdag 14 en zondag 15 april van 12:00-17:00 uur

Het Noordbrabants Museum is gratis toegankelijk tijdens het Nationaal Museumweekend en dat geldt ook voor de activiteiten die georganiseerd worden. Zo kunt u ieder half uur deelnemen aan een rondleiding over steeds een ander onderwerp. Speciaal voor kinderen is er op zaterdag en zondag een rondleiding door de Dikke Hertog. Daarnaast toont het museum een film van Jeroen Neus met de titel 'Een van Gogh in huis'. Het Noordbrabants Museum biedt voor elk wat wils.

Thema van het museumweekend is de kunst van het waarnemen. In aansluiting hierop vertoont het museum in de Statenzaal een film van Jeroen Neus over een schilderij van Vincent van Gogh waarbij de vraag centraal staat of deze echt is en hoe je dat kunt waarnemen. Er zijn doorlopend gratis rondleidingen in het museum waarbij medewerkers van de educatieve dienst uitleg geven over de kunstwerken en je helpen bij het zien van de bijzonderheden. De Dikke Hertog kijkt weer heel anders tegen het museum aan en neemt de kinderen mee terug in de tijd toen hij er woonde en alles er heel anders uitzag. Maar u kunt ook de tentoonstelling Molens bezoeken, met een speciale kinderroute en bijbehorend boekje. Of wat te denken van de presentatie rond het Romeins wijnservies, de Wereld van Bosch of de Vestingpresentatie. Natuurlijk kunt u ook gewoon komen genieten van de prachtige stadstuin met hedendaagse sculpturen.

Kinderrondleiding van de Dikke Hertog

Op zaterdag en zondag om 14:30 uur ontvangt deze oorspronkelijke bewoner van het paleis de kinderen (8-12 jaar) voor een exclusieve en persoonlijke rondleiding.

Een van Gogh in huis, een film van Jeroen Neus (2005) Het is de droom van iedere rommelmarktbezoeker en kunstverzamelaar: een echte Van Gogh op de kop tikken voor een zacht prijsje. Maar wat gebeurt er na de koop? Is het daadwerkelijk een echte Van Gogh? Deze film toont de lijdensweg die mensen moeten gaan om hun Van Gogh erkend te krijgen. Wie bepaalt er eigenlijk of het een echte is? En wat gebeurt er als na een twintig jaar lange strijd dan eindelijk je schilderij "echt" wordt verklaard.

Gratis Rondleidingen

Ieder half uur start er een nieuwe rondleiding over een ander onderwerp. De thema's die daarbij aanbod komen zijn Van Gogh in Brabant, het Romeins wijnservies en De wereld van Bosch. De rondleidingen duren steeds een half uur dus u kunt gemakkelijk meerdere thema's volgen. Op het voorplein worden de aanvangstijden aangekondigd.

Aan de redacties:

Voor meer informatie of het bestellen van beeldmateriaal kunt u telefonisch contact opnemen met Ingrid van Berlo, tel. 073 - 6877 808 of per e-mail: ivanberlo@noordbrabantsmuseum.nl of Charissa Wirken, tel. 073-6877807 of per e-mail csleutjes@noordbrabantsmuseum.nl

Dit bericht werd u toegezonden door:
Ingrid van Berlo
Afdeling communicatie
Noordbrabants Museum
Postbus 1004, 5200 BA 's-Hertogenbosch
tel. 073- 68 77 808.

Mocht u geen prijs meer stellen op het toezenden van onze berichten, dan verzoeken wij u dit per ommegaande aan ons te melden. Wij zullen uw adres dan zo spoedig mogelijk uit ons bestand verwijderen.