Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Vreemde aanrakingen: het vreemde op je huid

Zaterdagmiddag 14 april 2007

Organisatie: Kontakt der Kontinenten in samenwerking met het Dominicaans Studiecentrum voor Theologie en Samenleving

Wat gebeurt er met jou en je levensbeschouwing als je je laat aanraken door het vreemde? Op dit symposium gaat het om een zoektocht naar de betekenis van het vreemde in de huidige Nederlandse samenleving, een zoektocht die wordt uitgewerkt in woord en geluid, verhalen, muziek en lezingen.

Programma:

Opening en inleiding: het vreemde op je huid
Sylvia Grevel (dagvoorzitter, theologe en kunstenares)

Literaire muziek: Trio Pavlov (Albert van Veendaal, Hans Hasebos, Oene van Geel) samen met verhalen van Alice Walker door Jacqueline Kool (theologe) & 'Naakt', een gedicht van Arnold Jansen op de Haar (schrijver van De koning van Tuzla en Soldatenlaarzen)

Lezing: Cynthia McLeod, schrijfster van Hoe duur was de suiker? Elisabeth Samson, Slavernij en de memorie en ... die revolutie niet inbegrepen...

Interview 'Het vreemde van eigen bodem': Manuela Kalsky (directeur van het Dominicaans Studiecentrum voor Theologie en Samenleving) interviewt Tamarah Benima (rabbijn i.o., schrijfster, journaliste)

Multimediale lezing 'Hoe vreemder, hoe echter? Bezoek aan een Indianenkerk in Zuid-Mexico' door Anne-Marie Korte (docente vrouwenstudies theologie aan de Universiteiten van Utrecht en Tilburg)

Boekpresentatie Vreemde aanrakingen. De kracht van het vreemde in religie, kunst en literatuur (Valkhof Pers). De eerste exemplaren worden aangeboden aan Maartje Wildeman (predikante in de Bijlmer) en Tiong Ang (beeldend kunstenaar) door de redacteur Inez van der Spek van het Dominicaans Studiecentrum voor Theologie en Samenleving