Ingezonden persbericht


Persbericht + Persbericht + Persbericht + Drents Museum

4 april 2007

Nationaal Museumweekend 2007
Veel activiteiten in Drents Museum, Drents Archief en Het Drentse Landschap

Het Nationaal Museumweekend op 14 en 15 april 2007 staat in het teken van de kunst van het waarnemen. In het Drents Museum in Assen worden dit weekend veel activiteiten georganiseerd met het thema 'Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet' en samen met het Drents Archief en Het Drentse Landschap is er een spannende speurtocht voor kinderen. Tijdens het Museumweekend is de toegang tot de drie erfgoedinstellingen gratis!

Goochelshows
De visuele waarneming, maar vooral gezichtsbedrog staat centraal in het Drents Museum. Niet alleen in de beeldende kunst, maar ook in de goochelkunst. Zo komen de goochelaars van jeugdcircus Bombari op zaterdag 14 april 2007 naar het museum en is er een fantastische goochelshow van Siegmund en Froyd op zondag 15 april 2007. Daarnaast zijn er voor jong en oud allerlei "gezichtsbedrog" activiteiten.

Inleidingen voor volwassenen
Op zaterdag en zondag zijn er in het Drents Museum beurtelings inleidingen op de succesvolle tentoonstellingen van Jan Mankes en van Max Liebermann. Deze multimediale inleidingen beginnen om 11.30 uur en starten ieder uur. Een speciale informatieflyer met het complete programma tijdens het Museumweekend is vanaf nu verkrijgbaar in het museum.

Spannende speurtocht
Speciaal voor kinderen organiseren het Drents Museum, het Drents Archief en Het Drentse Landschap een spannende speurtocht onder de titel 'Opsporing verzocht'. Kinderen gaan op zoek naar een schurk, waarbij ze een mysterie rond schilderijen moeten oplossen en een bijzondere uil moeten vinden. Als ze het mysterie hebben opgelost, ligt er een echte beloning voor ze klaar! De speurtocht vindt plaats in alle drie de erfgoedinstellingen, waarbij in elke instelling een deel van het raadsel opgelost moet worden.

Het hele weekend heeft iedereen gratis toegang tot het Drents Museum, het Drents Archief en Het Drentse Landschap.

///////////////



Ingezonden persbericht