Gemeente Weert

4 april 2007

ETEN BIJ DE BUREN: BIJZONDERE ONTMOETING TUSSEN 2 WEERTER GEZINNEN

De Nederlandse Moslim Omroep is gestart met een nieuw programma: 'Eten bij de Buren'. In Eten bij de Buren gaan een moslimgezin en een niet-moslimgezin bij elkaar eten. Bijzonder is dat ze elkaar nooit eerder hebben gesproken, hoewel ze in dezelfde straat of bij elkaar in de buurt wonen. Wat gebeurt er als deze totaal verschillende families met elkaar aan tafel gaan? In de uitzending 14 april 2007 zijn twee gezinnen uit Weert te zien. Ook deze gezinnen kenden elkaar van tevoren niet.

Beide gezinnen bereiden hun favoriete gerecht om de andere familie te verrassen met een heerlijke maaltijd. Na de maaltijd vindt een openhartig gesprek plaats aan de hand van vragen die je zelf niet snel durft te stellen, zoals: Waarom draag jij een hoofddoek? Wat doe je als je dochter thuis komt met een moslim?

Vooroordelen
In Nederland wonen 1 miljoen moslims. Toch kennen weinig mensen moslims als buren. Andersom is dit ook het geval. Er bestaan hardnekkige misverstanden over moslims, bijvoorbeeld dat de islam gewelddadig is of dat vrouwen onderdrukt worden. Aan de andere kant vinden sommige moslims Nederlanders veel te vrij. Het programma Eten bij de Buren laat zien dat vooroordelen kunnen wegvallen en vriendschappen kunnen ontstaan als moslims en niet-moslims elkaar leren kennen.

Uitzending
Het programma met de Weerter gezinnen wordt uitgezonden op zaterdag 14 april a.s. om 15.30 uur op Nederland 2.

Infocentrum gemeente Weert
Postadres: Postbus 950, 6000 AZ Weert
Bezoekadres: Beekstraat 54 Weert
Telefoon: (0495) 575 300
Fax: (0495) 542 906
E-mail: gemeente@weert.nl
Website: http://www.weert.nl

2007.082 FS


---- --