Ingezonden persbericht



---



PERSBERICHT 6 april 2007

Nieuw Land Erfgoedcentrum bruist tijdens Museumweekend

Lelystad - Tijdens het Museumweekend op 14 en 15 april aanstaande biedt Nieuw Land Erfgoedcentrum een uitgebreid programma voor haar bezoekers. Onder het Motto "De kunst van het waarnemen " laat Nieuw Land bezoekers op verschillende manieren kennismaken met de geschiedenis van Flevoland en haar culturele facetten. U krijgt tijdens het museumweekend 50% korting op de entreeprijs.

Workshop "Met de Muziek mee"
Zaterdag 14 april geeft Harmonieorkest Lelystad geeft de tweede keer de workshop "Met de muziek mee" in het Nieuw Land. Tijdens deze workshop leren kinderen in de leeftijd van 8 tot 13 jaar de eerste noten op een echt blaas- of slaginstrument spelen. Deze noten vormen onderdeel van een muziekstuk dat aan het eind van de middag samen met het harmonieorkest wordt uitgevoerd voor ouders en andere belangstellenden. De afgelopen weken hebben leden van het harmonieorkest muziekles gegeven op 8 basisscholen in Lelystad. In de les werd uitleg gegeven over de samenstelling van een harmonieorkest en werden diverse instrumenten getoond. Ook werd getoond hoe je van een simpel stukje hout een slaginstrument met twee tonen kan maken en hoe je met een tuinslang, mondstuk en trechter de natuurtonen van een trompet kunt maken. Na afloop konden kinderen die enthousiast geworden waren voor het samen muziek maken, zich aanmelden voor de workshop op 14 april. Daar kunnen ze dan op echte instrumenten leren spelen. De workshop begint om 1 uur. Rond drie uur zullen de leerlingen het resultaat van hun inspanning ten gehore brengen. Ook het harmonieorkest zal dan een werk laten horen. Zo wordt 14 april voor het Nieuw Land Erfgoedcentrum niet alleen een museumweekend maar ook een muzikaal weekend.

Nog enkele plekken beschikbaar voor Excursie"Ontdek Flevoland" Nieuw Land organiseert op 14 april een bijzondere busexcursie door de provincie. Drie historici van Nieuw Land nemen de bezoeker mee op een reis door het verleden en heden van Flevoland, met bezoeken aan onder andere de vindplaats van de Swifterbant cultuur en gemaal Lovink en tal van andere bezienswaardigheden in de provincie. Men wordt verrast met tal van wetenswaardigheden over de omgeving en gebruikt de lunch bij Hotelschip Maxima. Het uitgebreide programma is op te vragen bij de receptie van Nieuw Land, waar men ook kan reserveren. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar dus wees er snel bij want vol is vol. De bijdrage voor de excursie bedraagt E 30,--. Daarbij zijn koffie/thee/lunch en entree inbegrepen.

Nieuw Land Erfgoedcentrum is gevestigd aan de Oostvaardersdijk 01-13 te Lelystad en geopend van dinsdag t/m vrijdag van 10 tot 17 uur, zaterdag en zondag van 11.30 tot 17 uur.