Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Vrouw uit Elst gewond geraakt bij verkeersongeval
Publicatiedatum: 14-4-2007 10:02:13

HUISSEN Een 22-jarige vrouw uit Elst is zaterdagochtend rond 1.30 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Bergerdensestraat in Huissen. Zij werd daar geschept door een personenauto, die werd bestuurd door een 42-jarige man uit Bemmel. De man is door de politie aangehouden, het slachtoffer is met hoofdletsel overgebracht naar en opgenomen in ziekenhuis Rijnstate in Arnhem. Haar toestand wordt naar verluidt omschreven als stabiel.

Naar de toedracht van het ongeval wordt een onderzoek ingesteld door de verkeersongevallendienst van de politieregio Gelderland-Midden. Zo moet worden onderzocht of de bestuurder van de personenauto de ter plaatse geldende maximum snelheid van 60 kilometer per uur niet heeft overschreden. Ook zou de auto van de betrokkene niet verzekerd zijn. Daarnaast zou de bestuurder alcohol genuttigd hebben. Verder zal worden onderzocht of de aangereden vrouw tijdens de aanrijding een scooter bestuurde.

Ongeacht de uitslag van het onderzoek maakt de politie sowieso proces-verbaal op. Het is in de politieregio Gelderland-Midden beleid dat van verkeersongevallen zeker als daarbij letsel is ontstaan waarbij ook sprake is van alcoholgebruik altijd proces-verbaal op wordt gemaakt.

voor nadere informatie:
Harry Munniksma | perspiket
0318 - 688 221