Politie Groningen

Vrijdag 13 april 2007

Provincie Groningen, 13-04-2007

Hoogezand: Moeder overleden baby geen verdachte meer

De politie heeft donderdag de 20-jarige moeder van het overleden kindje uit Hoogezand in vrijheid gesteld. De moeder werd samen met de vader op 10 april aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de onnatuurlijke dood van het 9 weken oude kindje. Uit onderzoek is gebleken dat zij geen betrokkenheid heeft bij de dood van haar zoontje op 11 maart jongstleden. Zij wordt dan ook niet langer als verdachte gezien. De 24-jarige vader blijft verdachte. De politie heeft tegen hem ernstige bezwaren over de betrokkenheid bij de dood van het kind. Hij zal vrijdag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Groningen: snorfietser gewond

Een 32-jarige snorfietser uit Groningen is donderdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding. De man werd van de sokken gereden toen hij over de Johan de Witstraat reed. De 25-jarige automobilist kwam uit een uitrit en zag de bromfietser over het hoofd toen hij de Johan de Witstraat in wilde rijden. De snorfietser is voor onderzoek naar het ziekenhuis gegaan. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: baldadige man

De politie heeft donderdagnacht een 23-jarige man uit Usquert aangehouden. De man schopte tegen een kast met slagboom in de Singlestraat. Even verderop probeerde hij een luik van een pand te vernielen. Hij bleek onder invloed van alcohol. Agenten hebben hem meegenomen naar het bureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: vervelend gedrag

De politie heeft gisteren in de Esdoornlaan in Groningen twee Sadjers (19 en 20) aangehouden. Een getuige had gezien dat de mannen zich vervelend gedroegen en tegen fietsen hadden getrapt. Toen agenten de mannen aantroffen had een van de mannen twee schilderijen bij zich. De bleken te zijn gestolen bij een inbraak. Beide mannen zijn meegenomen naar het bureau voor verhoor. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Losdorp/Loppersum: motorrijders gewond door mist

Bij een aanrijding op de kruising N33-Hogelandsterweg bij Losdorp is donderdagmorgen een 35-jarige motorrijder uit Appingedam ernstig gewond geraakt. Een 21-jarige vrachtwagenchauffeur uit Losdorp wilde vanaf de rijksweg de Hogelandsterweg oprijden, maar zag plotseling vanuit de mist de tegemoetkomende motorrijder. Een frontale aanrijding was het gevolg. De motorrijder is door het traumateam gestabiliseerd en met letsel aan onder andere ledematen naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Een 30-jarige motorrijder uit Farmsum is donderdagmorgen gewond geraakt bij een ongeval op Stedumerweg in Loppersum. De man had door de mist te laat door dat op de kruising Stedumerweg-Delleweg een aantal autos voor hem stil stonden. Hij liet zich daarom vallen, waarop de motor doorschoot en tegen een van de autos terecht kwam. Bij de val raakte de motorrijder gewond aan zijn schouder. Hij is naar een ziekenhuis gebracht voor controle. De politie heeft vanwege de mist ter plaatse het verkeer begeleid.

Muntendam: kop-staartbotsing door mist

Bij een kop-staartbotsing op de N33 bij Muntendam is donderdagmorgen een 58-jarige automobilist uit Veendam gewond geraakt. Een achteropkomende automobilist (35) uit Wildervank had door de mist te laat door dat voor hem rijdende automobilisten langzaam reden. Hij reed op de achterkant van de 58-jarige Veendammer. Deze auto schoot vervolgens tegen een voor hem staande vrachtwagencombinatie. De Veendammer bleek gezichtsletsel te hebben. De politie is ter plaatse geweest om het verkeer in goede banen te leiden. Er wordt een registratie opgemaakt.

Marum/Leek: gordelcontroles

De politie heeft donderdagmiddag in Marum en Leek gordelcontroles gehouden. In Marum werden 90 voertuigen gecontroleerd. Hier bleken 10 bestuurders geen gordel te dragen. In Leek werden 30 automobilisten gecontroleerd, waarbij 3 automobilisten werden bekeurd voor het niet dragen van een gordel. De politie gaf naast de bekeuringen voor het niet dragen van de autogordel ook nog enkele boetes voor het niet dragen van een helm en foutparkeren.

Uithuizen: grote verkeerscontrole

De politie heeft donderdagmorgen samen met andere instanties een grote verkeerscontrole uitgevoerd op de N363 bij Uithuizen. In totaal werden 930 personenautos en 82 vrachtwagencombinaties gecontroleerd. De controles waren met name gericht op gebruik van rode diesel, vervoerswetgeving, voedsel en warenwetgeving, dierenwelzijn en verkeersveiligheid. De politie controleerde samen met onder andere de Algemene Inspectiedienst, de Voedsel en Warenautoriteit, de douane, en de Koninklijke Marechaussee. In totaal werden door de politie 43 bekeuringen uitgedeeld. Het meerendeel van de bekeuringen was vanwege het niet kunnen tonen van de juiste papieren.

Ten Boer: fietser gewond bij val

Een 75-jarige fietser uit Ten Boer is donderdagmiddag in de Washuiserweg in zijn woonplaats gewond geraakt toen hij van zijn fiets viel. De fietser wilde een stilstaande fietser inhalen en zag daarbij een naast hem rijdende auto over het hoofd. De man viel daardoor op het wegdek. Het ambulancepersoneel heeft hem behandeld aan een hoofdwond en schaafwonden. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Ten Boer: te snel door bebouwde kom

Een 46-jarige automobilist uit Wirdum (Gr.) heeft donderdagnacht zijn rijbewijs in moeten leveren. De man reed met hoge snelheid over het deel van de N360 dat binnen de bebouwde kom van Ten Boer ligt. Agenten constateerden dat hij 106 km/u per uur reed, terwijl 50 km/u is toegestaan. Hij moest direct zijn rijbewijs afgeven. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Winschoten: bewuste val leidt tot bekeuring

De politie heeft donderdagavond een 16-jarige bromfietser uit Winschoten bekeurd, nadat deze zich bewust liet vallen. Agenten zagen de jongen rijden en op dat moment dook de bromfietser de bosjes in. Zijn 15-jarige passagiere uit Nieuw Scheemda nam daarop de benen. De jongen bleef in de bosjes liggen. Hij bleek geen helm te dragen en was ook niet in het bezit van een brommerrijbewijs. Bovendien bleek zijn bromfiets niet verzekerd. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Noordhorn: alcomobilist te snel

De politie heeft gisteren een 37-jarige automobilist uit Aduard aangehouden. De man reed met een snelheid van 129 km/u over de N355 bij Noordhorn. Hier is 80 km/u toegestaan. Op het bureau moest de automobilist een alcoholtest doen. Uit deze test bleek dat hij bijna 0,9 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft donderdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Kolham, Hoofdweg: aantal geregistreerde voertuigen: 250, aantal overtredingen: 42, hoogst gemeten snelheid: 68 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.