Politie Friesland

Politieberichten van zaterdag 14 april

Fryslân, 14-04-2007 o Politieberichten van vrijdag 13 april 07.00 uur t/m zaterdag 14 april 12.00 uur

Lollum: politie ontmantelt hennepkwekerij
De politie heeft donderdagmiddag in een schuur achter een woning in Lollum een hennepkwekerij ontmanteld. De agenten kwamen de kwekerij op het spoor dankzij een tip. In de schuur werden 199 hennepplanten aangetroffen. De planten en de apparatuur zijn inbeslaggenomen en vernietigd. De 32-jarige bewoner werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Na een proces-verbaal mocht hij het politiebureau verlaten.

Winsum: aanrijding met letsel
De politie heeft vrijdagmorgen een aanrijding op de Kleasterdyk afgehandeld. Een 43-jarige automobiliste uit Huns reed in de richting Baaium, een 40-jarige automobilist uit Nieuwehorne reed in de richting Franeker. Een 55-jarige automobilist uit Baaium kwam uit de richting Baaium en stond voor de kruising te wachten. De automobiliste uit Huns zag de 40-jarige automobilist over het hoofd met aan aanrijding als gevolg. De automobiliste uit Huns kwam op de linker weghelft terecht en raakte daardoor de Baaiumer. De vrouw raakte gewond en is met de ambulance naar het ziekenhuis in Leeuwarden overgebracht.

Leeuwarden: aanrijding met letsel
De politie heeft vrijdagochtend assistentie verleend bij een aanrijding op de Frittemastate. Een 27-jarige vrachtwagenchauffeur uit Franeker reed over de Frittemastate uit de richting Camminghaburg. Bij de oversteekplaats voor fietsers op de Havingastate / Albadastins ontstond er een aanrijding tussen de vrachtwagen met een 13-jarige fietser uit Noardburgum die op dat moment overstak. De fietser kwam hierdoor ten val en raakte ernstig gewond. Hij is met de
traumahelikopter naar het ziekenhuis in Groningen overgebracht.

Houtigehage: aanrijding met letsel
De politie heeft vrijdagmiddag op de Folgerster Loane geassisteerd bij een aanrijding. Een 15-jarige fietser uit Jistrum reed op het fietspad in de richting van Drachtstercompagnie. Ter hoogte van het kruispunt met de Boppeste, stak de fietser over. Een 36-jarige automobilist uit Houtigehage die uit de richting Drachten kwam, kon de overstekende fietser niet meer ontwijken. De fietser raakte gewond en is met de ambulance naar het ziekenhuis in Drachten overgebracht.

Leeuwarden: inbraak bedrijf
De politie doet onderzoek naar een inbraak in een container aan de Celsiusweg. De inbraak is gepleegd tussen vrijdag 00.30 en 11.30 uur. Men heeft de container opengebroken en een beamer, een homecinema set en een karaoke set gestolen. Een 65-jarige inwoner uit de gemeente Wûnseradiel heeft aangifte gedaan bij de politie.

Drachten: in bezit van drugs en mes
De politie heeft vrijdagmiddag een 20-jarige Drachtster aangehouden. De man reed zonder helm op zijn scooter over de Drift. Bij zijn aanhouding bleek de man in het bezit te zijn van een geringe hoeveelheid weed en hij had een mes bij zich die tot de verboden wapens hoort. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Dronrijp: eenzijdige aanrijding
De politie heeft assistentie verleend bij een aanrijding op de Longbuorren. Een 47-jarige automobiliste uit Baaium reed over de Langebuorren uit de richting Dronrijp. Voor een bocht werd de automobiliste ingehaald door een motorrijder. Vervolgens probeerde een 23-jarige motorrijder uit Workum de automobiliste in te halen. Deze motorrijder ging echter weer langzamer omdat er waarschijnlijk een tegenligger aan kwam rijden. Hij bleef achter de auto rijden, ging slingeren en viel vervolgens onderuit. De motorrijder kwam tegen een rasterhek met betonnen palen terecht en kwam vast te zitten. Door de aanrijding raakte de motorrijder zwaar gewond. Hij is met verschillende botbreuken met de ambulance naar het ziekenhuis in Leeuwarden overgebracht.

Leeuwarden: rijden onder invloed en zonder helm
De politie heeft zaterdagnacht een 17-jarige inwoner uit Leeuwarden op de Nieuwestad staande gehouden. De jongen reed op een bromfiets met neonverlichting onder de bromfiets en de passagier die achterop zat, droeg geen helm. De passagier heeft hiervoor een boete gekregen. Uit een ademanalyse bleek dat de bromfietser onder invloed van alcohol had gereden, hij blies 420 ugl. De politie maakt proces-verbaal op.

Leeuwarden: verdachte aangehouden voor bezit harddrugs
De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 32-jarige Leeuwarder aangehouden. De politie controleerde de verdachte op de Reigerstraat op grond van de Opiumwet. De verdachte bleek 8 bolletjes cocaïne bij zich te hebben. De politie heeft de verdachte overgebracht naar het politiebureau en de harddrugs in beslaggenomen.

Gorredijk: rijden onder invloed
De politie heeft zaterdagnacht een 57-jarige automobilist uit Gorredijk staande gehouden op de Badweg. De automobilist werd gevraagd mee te werken aan een ademanalyse, het resultaat was 610 ugl. De politie heeft het rijbewijs van de verdachte ingevorderd en er zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Lemmer: politie houdt alcoholcontrole
De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op verschillende locaties in Lemmer een alcoholcontrole gehouden. In totaal hebben 239 bestuurders meegewerkt aan een ademanalyse. In totaal waren 9 bestuurders onder invloed van alcohol waarvan het hoogste resultaat 430 ugl. Er waren twee beginnende bestuurders onder invloed van alcohol. Verder heeft de politie nog een bloedproef gedaan bij een 26-jarige automobilist uit Lemmer, hij reed in zijn auto terwijl hij een joint rookte. Alle bestuurders hebben proces-verbaal gekregen.

Leeuwarden: aanhouding verdachte voor vernieling en poging diefstal De politie heeft zaterdagochtend op de Zuidersingel een 24-jarige Leeuwarder aangehouden. Een beveiligingsmedewerker zag dat de verdachte bij een fietsenstalling de standaard van een fiets had afgebroken en met deze standaard het slot van en andere fiets wilde openbreken. De verdachte is overgedragen aan de politie en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Berlikum: inbraak bedrijf
De politie doet onderzoek naar een inbraak bij een bedrijf aan de Buorren. Men is door het forceren van een zijraam het bedrijf binnengekomen. De kassa met daarin een geldbedrag van enkele honderden euros, is weggenomen. Een 36-jarige inwoonster uit Berlikum heeft aangifte gedaan bij de politie.