Politie Drenthe

Zaterdag

Hoogeveen, 14-04-2007

Verkeersongevallen met gewonden
BORGER Bij een aanrijding op de Eeserstraat in Borger raakte vrijdagmiddag een 21 jr. vrouw uit die plaats gewond. De vrouw kwam in haar auto uit de richting Ees. Bij de begraafplaats reed een 61 jr. automobilist uit Borger vanuit een oprit de Eeserstraat op. Doordat hij naar iemand zwaaide lette hij onvoldoende op en maakte de bocht naar rechts te ruim. Hij kwam daardoor deels op de verkeerde weghelft en een aanrijding met de auto van de vrouw volgde. De vrouw is met buikklachten per ambulance voor onderzoek overgebracht naar het UMC Groningen.

NIEUW BUINEN Op het Noorderdiep in Nieuw Buinen kwamen vrijdagmiddag twee personenautos met elkaar in botsing. Een 49 jr. vrouw uit die plaats wilde met haar auto rechtsaf slaan en een oprit bij een woning inrijden. Waarschijnlijk wilde ze een ruime bocht maken en week daarvoor uit naar links. Een 21 jr. automobiliste uit Nieuw Buinen reed achter deze auto en haalde haar rechts in. Een aanrijding volgde waarbij de 49 jr. vrouw licht gewond raakte. Ze is voor onderzoek en behandeling overgebracht naar het ziekenhuis in Stadskanaal.

Aangehouden voor rijden onder invloed
EMMEN Op de Weerdingerstraat in Emmen hield de politie vrijdagavond een 46 jr. automobilist uit die plaats aan. De man had gedronken (0,7 promille). Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

De politie controleert
HUIS TER HEIDE Op de Norgervaart in Huis ter Heide vorderde de politie vrijdagavond het rijbewijs in van een 37 jr. man uit Norg. De man reed in zijn auto met een snelheid van 141 km/uur terwijl daar max. 80 km/uur is toegestaan.

ZWEELOO/BENNEVELD Bij snelheidscontroles met de lasergun op het Klooster in Zweeloo en de Bennevelderstraat in Benneveld bekeurde de politie vrijdagmiddag vier automobilisten. Zij reden sneller dan op deze wegen is toegestaan. De snelste reed 20 km te hard.

VRIES/GLIMMEN - Het mooie weer trekt ook weer veel vissers naar de waterkant. Reden voor de politie om daar te controleren. Vrijdag gebeurde dit langs het Noordwillemskanaal bij Vries en de visplassen bij Glimmen. Van de acht gecontroleerde vissers hadden twee de papieren niet voor elkaar. Zij kregen een boete van 50,-

Overlast door overmatig drankgebruik niet getolereerd HOOGEVEEN Twee mannen uit Hoogeveen en Stuifzand zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag door de politie bekeurd. Beiden hadden veel gedronken en zorgden voor overlast en gevaar.

De 37 jr. Hoogevener was erg vervelend in een café in het centrum van Hoogeveen. Op straat ging hij daar mee door waarop hij door de politie werd aangehouden. Omdat hij ook tegenover de agenten erg vervelend was en nergens aan mee wilde werken mocht hij een nacht op het politiebureau blijven en is zaterdagmorgen na verhoord te zijn in vrijheid gesteld.

De 23 jr. jongeman uit Stuifzand lag zwaar beschonken op de kruising van de Marconistrata met de Voltastraat. Hij had geen idee hoe hij daar was gekomen. De politie zorgde er voor dat de man met een proces-verbaal voor openbare dronkenschap veilig thuis kwam.

ASSEN Twee broers van 15 en 18 jr. uit Assen zijn vrijdagavond aangehouden omdat ze niet voldeden aan een vordering van de politie. De twee kwamen van een feestje in De Smelt, hadden behoorlijk gedronken en maakten problemen met de portier. De gewaarschuwde politie vorderde van de mannen om het terrein van De Smelt te verlaten. Dit deden ze in eerste instantie maar toen ze later terugkwamen en opnieuw vervelend werden zijn beiden aangehouden. In de loop van zaterdag zijn ze na verhoord te zijn in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Inbreker aangehouden
ASSEN Medewerkers van een beveiligingsbedrijf hielden vrijdagavond in ene bedrijfspand aan de Dr. A.F. Philipsweg in Assen een 28 jr. inbreker uit die plaats aan. De beveiligers stelden een onderzoek in omdat de alarminstallatie van het bedrijf in werking was getreden. In het pand troffen ze de man aan. De gewaarschuwde politie nam hem mee naar het politiebureau waar hij is ingesloten. De man is net deze week vrij gekomen na het uitzitten van een gevangenisstraf van vijf maanden. Omdat hij zich bij herhaling schuldig maakt aan inbraken wordt hij voorgeleid aan de Rechter Commissaris. (07-130784)

Aangehouden voor vernieling en stalking
MEPPEL In de nacht van vrijdag op zaterdag hield de politie een 41 jr. man uit Meppel aan. De man was door vernieling van een ruitje de woning van zijn ex-vriendin binnengedrongen en viel haar lastig. De vrouw heeft al vaker aangifte tegen de man gedaan. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. (07-130828)

Bekeurd voor verbranden hout en rommel
VLEDDER Een 42 jr. bewoner van de Reeweg in Vledder is vrijdagavond door de politie bekeurd omdat hij in het bos achter zijn woning snoeihout heeft verbrand. Hij kon de brand niet onder controle houden waardoor er ook een aantal bomen in brand vlogen en de vlammen tot wel vier meter hoog reikten. De brandweer bluste de brand. Het zonder vergunning verbranden van hout en afval is verboden. Bovendien geldt er i.v.m. de droogte op dit moment in de gemeente Westerveld een stookverbod.

PESSE Ook een 29 jr. bewoner van de Beilerstraat in Pesse is vrijdagavond door de politie bekeurd voor het illegaal branden. De man verbrandde op zijn erf snoeiafval en palen.

Dirk Neef is vandaag de dienstdoende voorlichter van politie Drenthe. Om met hem in contact te komen of voor informatie over deze berichten kunt u bellen met 0592 - 45 1280.