Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Renger teleurgesteld na kwalificatie A1GP China

SHANGHAI, 14 APRIL 2007 - De A1GP kwalificatie in China heeft niet gebracht wat Renger er vooraf van gehoopt had. Op het Shanghai International Circuit kreeg de 21-jarige Nijmegenaar het dit keer niet voor elkaar om het maximale uit zijn vliegende ronden te persen. Renger start de sprintrace morgen als veertiende.

De oranje bolide van A1 Team Nederland komt dit weekend net wat snelheid tekort om echt voorin mee te vechten. In de vier kwalificatie sessies schommelde Renger net buiten de top tien. Renger deed zijn uiterste best, maar het lukte hem niet om drie snelle sectortijden aan elkaar te knopen. De pole position voor de sprintrace morgen staat op naam van Team Engeland (Robbie Kerr).

RTL7 zal morgen live de sprintrace en hoofdrace vanaf 08:00 uur uitzenden.

RENGER VAN DER ZANDE: "Ik ben erg teleurgesteld. Het kwam er vandaag simpelweg niet uit. Positief gezien: ik kan morgen lekker mijn weg naar voren knokken. Dit lukte me in Mexico City ook prima. Ik heb voor mijn gevoel niets te verliezen. In de sprintrace zal ik proberen al wat plaatsen goed te maken om daarna in de hoofdrace proberen te scoren."

STARTOPSTELLING SPRINTRACE A1GP CHINA

01. Engeland - Robbie Kerr

02. Nieuw-Zeeland - Jonny Reid

03. Amerika - Jonathan Summerton

04. Duitsland - Nico Hülkenberg

05. India - Narain Karthikeyan
14. NEDERLAND - RENGER VAN DER ZANDE

NIEUWS en FOTO'S worden aangeboden door Insight F1 Motorsport Report in samenwerking met A1 Team Nederland. Bezoek voor meer informatie www.rengervanderzande.com, of contacteer Jeroen Vermeeren (+31 621 541 564, media@insightf1.com)