Gemeente Drechterland

14-4-2007

Bibliotheek Hoogkarpel geopend

Vanaf 5 maart 2007 kunnen de klanten van de bibliotheek al terecht in de nieuwe bieb aan de Streekweg. Maar vrijdag 13 april was het moment van de officiële opening.

Het was makkelijk te besluiten wie bij de opening een belangrijke rol moest hebben. Jantje Brugman woonde jarenlang op de plaats waar nu de bibliotheek staat. Van vrijwilliger in de toenmalige nutsbibliotheek is ze actief geworden in het oude Reigersnest aan het Raadhuisplein. In 1986 opende ze de locatie aan de Bernhardstraat. En nu als bruisende 80 jarige opende ze voor de tweede keer een bibliotheek. Jantje Brugman-Schaper en Luzette Wagenaar-Kroon openen de bibliotheek

Directeur van de bibliotheek Westfriesland-Oost, Marlies van Wijk, schetste in een openingswoord de weg die resulteerde in dit nieuwe gebouw. Hoewel het allemaal wat langer heeft geduurd dan oorspronkelijk was bedacht, overheerste de blijdschap van het nu behaalde resultaat.

Wethouder Luzette Wagenaar-Kroon beschreef in een sprookje de bibliotheekgeschiedenis van de laaste 30 jaar. En zoals het in sprookjes altijd gaat leven ze nu nog lang en gelukkig: de bibliotheek, de speel-o-theek en de historische vereniging.

de Speel o theek bevindt zich ook in de bibliotheek De middag werd aan elkaar gepraat door Wim Baas. Via vloeiend Nederlands ging hij geregeld over naar plat Westfries. In het dialect volgde enkele bijzonder persoonlijke anekdotes.



Zie ook: Bibliotheek Hoogkarspel

---