Socialistische Partij

Actie 'Maaslijn op het verkeerde spoor' goed van start

14-04-2007 * De gisteren gelanceerde actie van de SP voor verbetering van de Maaslijn (van Roermond tot Nijmegen) kon gisteren op erg veel steun en sympathie van de reizigers rekenen. Onder het motto 'Maaslijn op het verkeerde spoor' gaven veel reizigers aan dat het snel beter moet gaan met deze spoorlijn. Reizigers kregen op elk tussengelegen station de mogelijkheid om een petitie te tekenen en eventueel nog opmerkingen te maken.

SP-leden waren met de Soep-express tijdens de ochtend- en de avondspits aanwezig op elk station aan de Maaslijn. Ook reden er SP-ers, waaronder Tweede-Kamerlid Emile Roemer, mee in de treinen om met mensen in gesprek te gaan en om handtekeningen te verzamelen. In korte tijd werden honderden handtekeningen opgehaald. Deze worden binnenkort aangeboden aan de directie van Veolia en de Provincie Limburg. Via de website www.sp.nl/maaslijn komen er nog steeds steunbetuigingen binnen, mede dankzij goede aandacht voor de actie van de vele lokale en regionale media in Limburg en Brabant.

Sinds Veolia de Maaslijn heeft overgenomen van de NS zijn er heel veel problemen. "Hier blijkt eens te meer dat marktwerking in het treinvervoer vooral problemen geeft," aldus Emile Roemer. "De klachten stromen binnen en Veolia krijgt de Maaslijn maar niet op het juiste spoor. Wij hopen met de massale steun van de reizigers Veolia te bewegen om snel met goede oplossingen te komen. Maar uiteindelijk zouden we echt het beste af zijn als in Nederland het treinvervoer weer in handen van 1 publiek bedrijf zou komen, zodat niet de aandeelhouders maar de klanten centraal komen te staan."