Uniek nieuw festival in Zwolle


ZWOLLE, 20070329 -- In Zwolle en omgeving zijn animatoren werkzaam die opdrachten aannemen van opdrachtgevers als bedrijven en omroepen. Veelal werken deze professionele animatoren alleen, in een eigen studio. Het contact met nationale en internationale vakbroeders verloopt vaak via internet. Op 14 april 2007 treden deze kunstenaars van het bewegende beeld voor het eerst naar buiten op het Animatie Festival van de Stichting V_Gen_X.

Stichting V_Gen_X wil door het organiseren van het animatiefestival Zwolle voldoen aan de wens van zowel beginnende als professionele animatiemakers in de regio, om een dialoog op te starten middels het vertonen van elkanders werk. Het resultaat hiervan zal een verdieping van het vak en een versteviging van Zwolle als creatieve thuisbasis zijn. Het festival zal plaatsvinden in Het Fraterhuis te Zwolle.

Categorie Tijd Juryleden
Vrije inzendingen 11.15-12.30 Douwe Dijkstra, Ruud van der Wouden,
Lex Dirkse, Anja Schuuring
Studenten 13.00-14.15 Douwe Dijkstra, Ruud van der Wouden,
Lex Dirkse, Anja Schuuring
Professionals 14.30-16.00 Lex Dirkse, Bram den Hond,
Erwin van het Bolscher en Anja Schuuring

De categorieen zijn onderverdeeld in de volgende productietypen:
· short cuts commercials, short movies (30 sec tot 1 min)
· medium cuts animatie clips (1 min tot 3 min)
· long cuts movies (3 min tot 15 min)

Tijdens de pauzes is er gelegenheid om kennis te maken met de "dichtmachine" ontwikkeld door Media kunstenaar Bram den Hond uit Enschede.

Ruud van der Wouden (kunstenaar) presenteert een animatie gemaakt voor het speciaal onderwijs en laat na afloop van het festival een door hem vervaardigde computergame zien bedoeld voor deze doelgroep.