Gemeente Hilversum

Vijfde keer Hilversum Denkt

3 april 2007
Het winkelen even onderbreken om in het hart van het Hilversumse winkelgebied een partijtje te dammen of te schaken? Dat kan op zaterdag 14 april tijdens de denksportdag 'Hilversum Denkt'. Tijdens het eerste lustrum van dit unieke evenement kunt u in Hilvertshof en op andere plekken in het centrum bridge-, dam-, go- en schaakwedstrijden spelen.

Want de Hilversumse denksportverenigingen en de gemeente Hilversum hebben er alles aan gedaan om de denksporters hoofdbrekens te bezorgen. Vanaf 10.00 uur zullen in het centrum talloze partijen worden gespeeld en zal er gestreden worden om wisseltrofeeën. Voormalig wereldkampioen dammen Ton Sijbrands zal een aanschuif-simultaan dammen verzorgen in Hilvertshof. Iedereen kan het tegen Sijbrands opnemen. Twee jaar geleden maakten tweehonderd dammers gebruik van deze gelegenheid.
Nederlands kampioen go, Frank Janssen, geeft demonstraties van zijn sport. Hij zal aan het go-bord de degens kruisen met iedereen die dat wil.

Kennismaken
U kunt in Hilvertshof kennismaken met bridge, dammen, go en schaken. Tevens kunt u daar terecht voor informatie over denksportverenigingen en over de denksportdag. Meedoen aan de wedstrijden kan natuurlijk ook, maar daarvoor moet u zich dan wel van te voren inschrijven. Bridge: voor 96 inwoners van Hilversum wordt gespeeld in acht ronden 'top-integraal'. Schaken: 36 schakers kunnen meedoen aan een Zwitsers toernooi van zeven ronden. Deelname voor go staat open voor twintig belangstellenden. Dammen: 't Gooi en Utrecht houden het officiële sneldamkampioenschap. Thuisdammers kunnen aanschuiven aan de extra sneldamtafels. Kijkers zijn uiteraard ook welkom

De prijsuitreiking is op zaterdag 14 april om 16.30 uur in zalencentrum De Akker, Melkpad 14a.

Inschrijven en overige informatie:
bridge: tel: 06 490 22 307 of j.vanreenen@chello.nl; dammen: tel: 06 209 00 131 of avreeswijk@gmail.com; go: tel: 06 205 26 446 of go@huybers.net en
schaken: tel: 035 683 88 51 of hcornelissen@planet.nl

U kunt ook bij het secretariaat van de dienst Inwoners een folder aanvragen;
tel: 035 629 23 98 of kijk op de website van Hilversum Denkt.

Deze vijfde 'Hilversum denkt' is mede mogelijk gemaakt door zalencentrum De Akker, Burger King, Witte Tenten, Servé partybenodigdheden en Hilvertshof.