Ingezonden persbericht

Museumweekend in Museum Twintigste Eeuw

Gratis entree op 14 en 15 april

Met twee mooie foto-exposities sluit het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn goed aan bij het thema "De Kunst van het Genieten" van het landelijk Museumweekend op 14 en 15 april. Het hele museum is dit Museumweekend gratis toegankelijk!

Er zijn twee tentoonstellingen rond het thema 650 jaar Hoorn: "Hoorns Glorie" en "Hoorn vierde 600 Jaar Stad!". Voor beide tentoonstellingen wordt geput uit het prachtige foto-archief van Harry Bedijs. Zo zijn er nooit eerder vertoonde foto's te zien rond de viering van 600 jaar Stad Hoorn, waaronder zelfs kleurenfoto's. Een ieder die belangstelling heeft voor de historie van Hoorn moet de Hoornse ondernemers-expositie gaan bekijken. Beide tentoonstellingen komen tot stand dankzij een bijdrage van Stichting Hoorn 650 en Deen Supermarkten. Ook is er een leuke tentoonstellingsgids te koop voor slechts 650 eurocent. De belangstelling hiervoor is erg groot, dus wees er snel bij!

Het museum is voorzien van een lift, een MuseumCafé en een MuseumShop.
De openingsuren zijn dinsdag t/m vrijdag van 10 tot 17 uur en zaterdag en zondag van 12 tot 17 uur. In het Museumweekend op 14 en 15 april 2007 heeft men gratis entree. Voor informatie kunt u bellen met 0229-214001 of kijken op www.museumhoorn.nl of www.museumweekend.nl .

Einde persbericht.

Bronvermelding bij alle foto's: "foto beschikbaar gesteld door Stichting Foto Bedijs"
Voor meer info en extra fotomateriaal:

Hans Stuijfbergen, 0229-214001 of info@museumhoorn.nl