Gemeente Alkmaar

Onder embargo tot 14 april 22.00 uur

Alkmaar, 11 april 2007

Ere-insigne voor H.J. Koning, medeoprichter toneelvereniging TOP

Wethouder H. Meijer reikt zaterdag 14 april rond 22.00 uur het ere-insigne uit aan de heer Koning. Dit gebeurt na afloop van de uitvoering van het jubileumstuk ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de toneelvereniging TOP (Tot Ons Plezier). Hij ontvangt het insigne voor zijn jarenlange vrijwillige inzet.

De heer Koning is al 60 jaar actief bezig met toneel. Hij speelde mee in meer dan 250 voorstellingen. Hij is nog steeds actief als toneelspeler, helpt mee achter de schermen en heeft diverse stukken geregisseerd.

Naast de werkzaamheden bij TOP was hij 23 jaar lid van de vrijwillige brandweer in Oudorp. Ook is hij jarenlang bestuurslid geweest van de Oranje vereniging Oudorp en Stichting Dorpshuis. Bij verpleeghuis Lauwershof is hij al 25 jaar vrijwilliger en sinds 2000 ook bij het bejaardencentrum De Oldenburgh. Daarnaast is hij nog actief als kerkwerker binnen de St. Laurentiusparochie.

Kortom, een onmisbare vrijwilliger en een sociaal bewogen verenigingsmens.

Nu de heer Koning 80 jaar wordt, wil de toneelvereniging Top hem graag in het zonnetje zetten. Daarom krijgt de heer Koning na afloop van het jubileumoptreden het ere-insigne uitgereikt.

Noot voor de pers:
U bent van harte welkom bij de overhandiging van het ere-insigne, zaterdag 14 april om 22.00 uur in het Dorpshuis, Meidoornlaan 10 te Oudorp.