Ingezonden persbericht

Berichten uit de Leidse Hortus

Museumweekend 14 en 15 april
De Kunst van het Waarnemen: Geuren en Kleuren

Je zintuigen gebruiken hoort bij een Hortusbezoek. De geur van Nothofagus, de schijnbeuk uit Vuurland, vergeet je nooit meer: kaneel op zijn allerzachtst. Het blauw van de voorjaarsbloem Scilla: zo diep als de zee bij Kreta. Op Museumweekendzondag 15 april wordt ruiken, voelen en proeven in de Hortus wel heel tastbaar.

Om 12 uur start bij de entree een rondleiding over de functie van geur en kleur in het plantenrijk. Achteraf mag u beslissen: is het 'Form follows function of Function follows form'?

Tussen 13-16 uur wordt op het grote bomenveld het Meet-a-Tree spel gedaan: geblinddoekt de bast van een boom voelen, de geur van de grond in je opnemen. In de tropische kassen wordt duidelijk dat geur bij bloemen een functie heeft: voortplanting. Vieze luchtjes lokken insectenbeesten aan die stuifmeel gaan vervoeren.

In de Tuinkamer kunt u tussen 13-16 uur ontdekken welke lentetype u bent: de verleidelijke of de serene lente, de actieve- of de kinderlente. Psychologe Babita Versluis neemt u mee terug naar de bloemenweides en grasvelden van uw kindertijd en vertelt hoe geuren werken in uw brein.

Museumweekend: De Kunst van het waarnemen - Geuren en Kleuren in het plantenrijk

Waar
Hortus botanicus Leiden Rapenburg 73 Leiden

Wanneer en hoe laat
Zaterdag 14 april: gratis entree
Zondag 15 april: gratis entree, rondleiding om 12.00 uur en doeactiviteiten tussen 13-16 uur

Entree

14 en 15 april: gratis

Informatie
071 - 527 7249 / www.hortusleiden.nl

Leiden, 12 april 2007

Stans van der Veen - Hortus botanicus Leiden - veen@hortus.leidenuniv.nl