Ingezonden persbericht

ZESDE STARTPLEK ROBERT DOORNBOS IN LONG BEACH

LONG BEACH, 14 APRIL 2007 - Na een moeizame eerste kwalificatie en zelfs vrije training op zaterdagochtend hebben Robert Doornbos en zijn Minardi Team USA toch nog op tijd het tij kunnen keren. Door samen met zijn engineer Michael Cannon enkele significante wijzigingen in de afstelling van zijn wagen door te voeren, kon Doornbos in de tweede kwalificatie sessie weer voorin meevechten. De 25-jarige Rotterdammer start morgen de Toyota Grand Prix of Long Beach als zesde. Er had echter zelfs nog meer ingezeten, als hij niet al in het beginstadium was komen stil te vallen....

Op zijn eerste set rode banden (zachtere compound) reed Doornbos in het begin van de sessie onmiddellijk naar de snelste rondetijd. Maar omdat hij maar een beperkte hoeveelheid benzine aan boord had, kon hij maar een korte run rijden. Maar terwijl Doornbos rijdend zijn onboard data bekeek van zijn voorlopige pole position, reed hij pardoes voorbij de ingang van de pitstraat. Hierdoor zag hij zich genoodzaakt zijn wagen halverwege de volgende ronde langs de baan te parkeren. Terwijl alle andere rijders aan het einde van de sessie ook nog hun tweede set rode banden aanspraken, moest Doornbos toezien hoe hij terugviel naar P6.

ROBERT DOORNBOS: "Het is een beetje een dag van 'mixed feelings'. Enerzijds ben ik onwijs blij nu een goede set-up te hebben gevonden waarmee we kunnen strijden voor topposities. In het begin van de sessie was ik zelfs de snelste man op de baan. Aan de andere kant ben ik ook teleurgesteld en moet ik me verontschuldigen tegenover het team, want we hadden er vandaag zeker meer uit kunnen halen, als ik ook mijn geplande tweede run had gereden. Jammer voor nu, maar ik weet dat we morgen over een snelle wagen beschikken en een ongebruikte set rode banden. Moet goed komen dus!"

STARTOPSTELLING RACE 02 LONG BEACH
01. Sebastien Bourdais, Newman Haas Lanigan, 1:07.546
02. Will Power, Team Australia, + 00.149s
03. Simon Pagenaud, Team Australia, + 00.337s
04. Alex Tagliani, RSports, + 00.501s
05. Graham Rahal, Newman Haas Lanigan, + 00.624s
06. ROBERT DOORNBOS, MINARDI TEAM USA, + 00.637s

© 2003 - 2007 All Rights Reserved - www.robertdoornbos.com